Azi vreau să îți vorbesc despre o fetiță în vârstă de doar 13 ani, dar care a reușit deja să aibă primele două cărți publicate: „În căutarea inspirației” și „Praf de zâne”. I se mai spune „copilul care scrie pentru copii” dar poveștile create de ea sunt pentru toate vârstele pentru că poveștile „înseamnă mai multe vieți, mai multe șanse, mai multe speranțe, mai multe vise… fără ele oamenii ar fi pierduți, iar lumea ar fi un loc foarte negru și trist”.

Consider că această fetiță ar putea fi o sursă de inspirație pentru noi toți. Zic asta pentru că din păcate mulți ajungem la maturitate fără a avea un scop, fără a ști exact ce ne place și fără a ne cunoaște menirea pe care o avem în această viață. Ana și-a descoperit menirea de la o vârstă foarte fragedă și ce este de admirat la ea, e faptul că deja și muncește în direcția asta.

Cine este Ana Dragomir?

Ana este o fetiță care a crescut înconjurată de cărți, într-o familie care a încurajat-o să-și îndeplinească visurile. Îi place să citească și datorită celor două bunici, una profesoară de română și cealaltă învățătoare, a învățat să scrie și să citească foarte devreme, de la 4 ani. Deja la vârsta de 6 ani a avut prima încercare de a scrie povești.

Visul ei este să devină scriitoare, să aibă cărți publicate în mai multe limbi, să traiască într-o casă mare stil conac în Scoția. Se vede căsătorită, cu copii și posesoare de multe animale (cai, câini, pisici, păsări). Își dorește să călătorească mult și să se întâlnească cu scriitorii ei preferați. La sfârșitul zilei, să stea în fotoliul ei preferat, cu o pătură călduroasă, lângă șemineu și să citească sau să scrie.

Pe mine personal, această fetiță m-a cucerit. Atât de clar este ceea ce își dorește încât a reușit să mă transpună fix în acest cadru ideal creat de ea.

Despre cărțile pe care le-a scris

  1. În căutarea inspirației
În căutarea inspirației – Ana Dragomir

A luat naștere datorită perseverenței ei în a scrie chiar și atunci când nu mai avea inspirație. Primele scrieri nu i s-au părut reușite, iar când era în clasa I a vrut să scrie prima ei carte pentru copii care să conțină și ilustrații făcute chiar de ea. Visa că o să ajungă să fie citită de mulți oameni, dar când a crescut și a început să înțeleagă lumea editorială, a realizat cât de greu este să publici o carte și mai ales cât de greu este să termini de scris una.

După multe proiecte începute dar neterminate și-a propus să finalizeze măcar unul din ele (nu neapărat bun de publicat ci ceva pentru ea). Câte avem de învățat deja de la Ana!

Scrisese deja două povești atunci când și-a „pierdut inspirația”, dar și-a spus: „Ana trebuie să încerci să mai scrii. Poți să o faci. Pentru asta scrii. Pentru fericirea ta. Scrii pentru că nu poți să nu scrii.” Și astfel a continuat să scrie și a ajuns să fie publicată.

Cartea o poți achiziționa de aici 👉 În căutarea inspirației.

2. Praf de zâne

Praf de zâne – Ana Dragomir

A doua carte: „Praf de zâne” a pornit cu o idee diferită care pe măsură ce a continuat să scrie la ea, s-a schimbat, iar în final s-a transformat complet. Era în Madrid când a început să scrie această carte, iar titlul inițial a fost: „Pericol în Lumea Poveștilor”. Procesul în sine a fost destul de anevoios, dar în final rezultatul a făcut-o să se simtă foarte mândră.

Cum ar fi lumea noastră fără povești? Ce s-ar întâmpla dacă personajele magice pe care le îndrăgim ar dispărea? Pentru că nimic din toate acestea să nu se întâmple, Alma, o fetiță curajoasă, pleacă într-o misiune extraordinară alături de personajul ei favorit, Scufița Roșie.

O călătorie plină de aventuri pentru salvarea lumii poveștilor și păstrarea magiei din jurul eroilor copilăriei fiecăruia dintre noi.

O carte care te ține cu sufletul la gură chiar dacă nu mai ești un copil. Noi o îndrăgim, deși Teodor încă nu cunoaște toți eroii din poveștile clasice, dar ilustrațiile din carte îl atrag foarte tare.

Acestea sunt făcute de Ionuț Robert Olaru care crede că totul în jurul nostru este o poveste și transformă cuvintele în ilustrații minunat colorate. A mai transpus în imagini În căutarea inspirației de Ana Dragomir,  Ploaia curcubeu, Spiridușii luminii, Iepurele înțelept și secretul poveștilor de Andreea Iatagan.

Cartea o poți achiziționa de aici 👉 Praf de zâne.

Eu consider că Ana merită încurajată și susținută nu doar pentru că poveștile ei sunt magice ci pentru că ea este și un exemplu pentru noi toți. Ne arată că prin perseverență și muncă putem obține tot ceea ce ne dorim indiferent de vârstă. Te invit să descoperi și tu poveștile minunate scrise de Ana și poți să cumperi cele două cărți de pe pandoram.ro, acestea fiind și la reducere acum.

Mai jos poți să urmărești și un interviu cu Ana.