Spuneam în articolul trecut cu Scrisoare către viitor că îți voi face cunoscute câteva afaceri de familie și nu numai, iar scopul este acela de a le promova și astfel tu să ai ocazia să cumperi produse de calitate de la producători din România care au nevoie de susținere în această perioadă. Dacă crezi că te pot ajuta în această privință te rog să îmi dai de știre folosind tabul Get in touch.

Primul articol din această serie este despre Elena, „mămica” atelierului IgepanLeather. L-am gândit ca un interviu pentru a reuși să cunoaștem și omul din spatele afacerii nu doar afacerea în sine.

Bună Elena, aș vrea să te întreb, în primul rând, ce ne poți spune despre tine?

Bună, eu sunt Elena, de profesie inginer. Sunt de 7 ani mămica Ioanei și tot de 7 ani „mămica” atelierului IgepanLeather. Pasiunea mea, ca a multor femei, o reprezintă gențile, iar dacă sunt din piele naturală, sunt pe deplin încântată.

Cum a pornit afacerea IgepanLeather cu produse de marochinărie?

Încă de mică mi-a plăcut să cos la mașina de cusut, învățată fiind de bunica mea. Mai târziu, am început să realizez genți din material textil, apoi din piele ecologică, până am ajuns la cele din piele naturală. Inițial, am realizat produse pe gustul și cerințele mele, iar apoi am început să primesc comenzi din partea familiei și a prietenilor. Acest lucru m-a determinat să merg mai departe cu pasiunea mea și să pun bazele atelierului de marochinărie. În prezent, în atelier realizăm poșete, serviete, rucsacuri, borsete, curele, mape, obiecte promoționale și altele, în funcție de comenzile pe care le primim. De asemenea, efectuăm și reparații pentru articolele de marochinărie și nu numai.

Cum ați ales numele?

Gândită ca o afacere de familie, atelierul a preluat inițialele numelor noastre (Ioana, Gabriel, Elena).

Care este cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat până acum?

Pentru noi, cea mai mare provocare este atunci când clientul vine cu o schiță, sau chiar mai puțin decât atât, doar cu niște idei și dorește să-i punem ideea în aplicare prin realizarea produsului. Acest lucru implică parte de design și realizarea unui tipar pentru produsul finit.

Ce te-a motivat să mergi mai departe să depășești momentele dificile?

Pasiunea, dorința de a evolua și de a deveni tot mai buni, și feedback-ul pozitiv primit din partea clienților noștri ne-au determinat să ne continuăm „aventura” în branșa producătorilor români.

Având în vedere că pasiunea ta sunt gențile, care sunt acele lucruri pe care le consideri esențiale la geanta unei femei?

Ca și lucruri esențiale la geanta unei femei aș enumera: să fie practică, să fie bine compartimentată, să aibă un design cât mai original și să fie realizată dintr-un material cât mai calitativ, indiferent dacă acesta este piele naturală sau alt material.

Că tot vorbim de genți, ce obiecte nu îți lipsesc niciodată din geantă?

În geanta unei femei poți găsi de toate, chei, ochelari, telefon mobil, cosmetice, agendă, pix, etc. Cu cât aceasta este mai încăpătoare, cu atât lista va fi mai lungă.

Unde vă poate găsi lumea? De unde se poate comanda?

Ne puteți găsi pe pagina de Facebook – IgepanLeather și pe site: www.igepanleather.ro.

Ne lași un gând, un citat sau orice consideri de folos pentru încheire?

Ca un motto care ne inspiră, am ales să o cităm pe Coco Chanel: „Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii diferit.”

Pentru a te atrage mai mult să vezi produsele te rog să vizionezi și acest spot publicitar.

Multumesc Marian Stan pentru ajutorul pe partea de video și text. Mulțumesc Razvan Stroe pentru voce.

Video și text: Marian Stan

Voce: Răzvan Stroewww.razvanstroe.ro