Am ales această poză ca fiind reprezentativă pentru articolul de azi, pentru că vreau să îți prezint o variantă diferită prin care să îți poți păstra cele mai minunate amintiri, iar ea are legătură cu … pam pam … alăptarea 🙂

Urmează să îți arăt o idee de afacere mai deosebită. Este vorba despre Aniami’s boutique – ATELIERUL DE BIJUTERII CU LAPTE MATERN.

Daa.. ai citit bine! Bijuterii făcute din lapte matern. Te-ai gândit vreodată, cum ar fi să ai o bijuterie specială, personalizată făcută din laptele cu care ți-ai hrănit copilul și care să îți amintească de cât de minunate erau, sau poate încă sunt, acele momente? Și asta nu este tot! Se pot adăuga și alte „ingrediente” la fel de diferite care să construiască o bijuterie cu adevărat unică. Te-am făcut curioasă? Dacă da, te invit să citești interviul Cu Camelia, cea care face aceste bijuterii.

Buna Camelia. Ne spui te rog cateva cuvinte prin care sa te cunoastem mai bine?

Salutare, sunt Camelia! Iubesc oamenii și natura. Iubesc frumosul, simplitatea, stabilitatea și liniștea.

Sunt soție ”perfectă” și mamă de două minuni, a Aniei și a lui Mihai. A fi mama lor este cel mai important rol din CV-ul meu!

Tata este pictor, soțul este sculptor, iar eu sunt economist. Până să apară cei mici, nu am dat niciodată importanță laturei artistice, însă venirea lor pe lume, m-a dat cu totul peste cap, în cel mai frumos mod posibil. Aceste două ființe gingașe au dat un alt sens vieții mele, datorită lor, am schimbat cu totul macazul.

Camelia – Aniami’s boutique

Eu sunt foarte curioasă, care este povestea din spatele Aniami’s Boutique?

Povestea Aniami’s a început în Decembrie 2018, în momentul în care am realizat cât sunt de norocoasă că îmi pot alăpta copiii în tandem. Am vrut să comemorez această frumoasă, dar și deloc ușoară poveste a alăptării, astfel au luat naștere bijuteriile cu lapte matern. Este o poveste care se învarte în jurul unui personaj care visează frumos, un personaj care are încredere în oameni, care vede ce este mai frumos în ei și care face în fiecare zi ce știe mai bine, astfel încat, la tine să ajungă bijuterii cu lapte matern unicate, care să îți aducă aminte cât de frumoasă este viața de proaspătă mămică.

Să lucrez la afacerea mea este pură fericire; Atunci când intru în atelier, înseamnă liniște și spațiu infinit de creație. Deși fac asta de ceva vreme, de fiecare dată am emoții, pentru că îmi doresc ca bijuteria ta cu lapte matern să fie perfectă, să fie unică, să fie specială.

Și, poate cel mai important în povestea Aniami’s, ești tu, cea care ne alege și ne face onoarea de a ne primi în viața ta. Pentru tine, toata aprecierea și multumirile!

Bijuterie din lapte matern

Care sunt „ingredientele” cu care poți  „prepara” bijuteria perfectă și unicat?

Principala noastră activitate este realizarea bijuteriilor din amintirile tale prețioase, cum ar fi: laptele matern, șuvițele de păr, cordon ombilical, flori uscate de la cele mai importante evenimente (nuntă, botez, si altele), țesături (trusou de botez, rochie de mireasă).

Cum iau naștere aceste bijuterii și cât durează realizarea lor?
Laptele matern trece printr-un proces de conservare și solidificare, ulterior este încastrat în rășină. Când rășina este complet uscată, aceasta trece printr-un proces de șlefuire/finisare.

Perioada de execuție a bijuteriilor care conțin lapte matern va fi între 12 și 16 săptămâni, iar a bijuteriilor care conțin doar șuvițe de păr, cordon ombilical sau alte materiale va fi între 4 și 8 săptămâni, în funcție de complexitatea acestora și numărul comenzilor în lucru.

Mi se pare foarte interesant tot acest proces. Care este cantitatea de lapte necesară pentru realizarea unei bijuterii? Se poate folosi laptele congelat mai vechi?
Pentru a realiza o bijuterie, sunt necesari minim 5 ml de lapte matern, însă cantitatea poate diferi în funcție de modelul ales.
Da, se poate folosi laptele congelat mai vechi. Nu sunt necesare aceleași proprietăți ca și pentru consum.

Cercei din lapte matern

Cum se ambalează laptele matern și celalte materiale când se trimit?
Înainte de a trimite laptele matern, este necesară congelarea acestuia minim 48 h. Acesta se congelează într-un recipient steril. Ulterior se înfășoară în folie alimentară și folie de aluminiu. Pentru a nu se sparge recipientul, este de preferat ambalarea acestuia într-un carton mai gros sau folie cu bule.

Șuvițele de păr se leagă cu ață, ulterior se învelesc intr-un șervețel sau coală de hârtie.

Dințișorii de lapte se învelesc într-un servețel sau coală de hârtie, ulterior într-un carton gros sau folie alimentară pentru a nu se sparge.

Celelalte materiale, precum cordonul ombilical, florile uscate sau țesăturile se pot împacheta într-un șervețel sau coală de hârtie.

Unde se trimit materialele pentru realizarea bijuteriilor?
Laptele se trimite la următoarea adresă:
S.C. ANIAMI’S BOUTIQUE S.R.L.
Str. Episcop Roman Ciorogariu, nr. 79, Arad, Arad, C.P. 310047, telefon:
0721.534.631

Bijuteria mea va arăta identic ca cea pe care o aleg ca model?
Cel mai probabil, nu. Fiecare mamă este unică și acest lucru se va reflecta în bijuterie. Se cunoaște faptul că laptele matern conține peste 700 de tipuri de bacterii, în funcție de vârsta copiluilui și mulți alți factori, așadar pot fi multe variații mai ales în ceea ce privește culoarea (de la foarte galben până la alb strălucitor). Pentru strălucire, se pot adăuga diferiți pigmenți sau coloranți speciali pentru rășini.

Lănțișor din lapte matern

Cum se pot comanda bijuteriile Aniami’s Boutique?

Comenzile pot fi plasate pe site-ul nostru aniamis.ro dar și în mesageria paginii de Facebook – Aniami’s Boutique – Atelierul de bijuterii cu lapte matern.

Ne lași te rog un gând de final? Poate un motto sau ceva de încurajare pentru cititoare?
Motto: „Dumnezeu nu a putut fi pretutindeni: de aceea, a creat mamele.”

Ce motto frumos. Absolut de acord. Noi femeile, după ce devenim mame, ne descoperim puteri speciale pe care nu credeam că le aveam înainte.

În articolul trecut, am vorbit despre femei, mai exact despre provocările femeii moderne, despre fiecare rol pe care trebuie să ni-l asumăm, inclusiv cel de mamă.