Care este acel aspect care te-ar face fericit/ă în viață? Să deții multe „lucruri”? Sau poate o casă mai mare sau de ce nu, o vacanță foarte lungă?

Toate acestea… da… ar putea să aducă fericire, dar studiile demonstrează că astfel de dorințe nu prea contează pe termen lung. Ele reprezintă fericire pe moment.

Te-ai gândit ce anume te face să zâmbești și care să îți provoace euforie în viața ta? Ei bine… dacă nu te-ai gândit… azi este momentul perfect să începi!

De ce? Pentru că daca vrei să îți creezi viața pe care să o iubești, cheia o reprezintă cunoașterea a ceea ce te face fericit/ă.

La început de an asta am încercat să fac și eu. O listă cu ceea ce mă face pe mine fericită și am constatat că lucrurile mărunte cum ar fi faptul că imi place sa conduc mașina, cafeaua de dimineață sau momentele de dans alături de Teo și Marian sunt cele care efectiv îmi provoacă bucurie.

Plecând de la această listă am ajuns la acele lucruri pe care le-am făcut în cele mai fericite zile ale mele din ultimul timp. Și îmi doresc ca în acest an să am cât mai mult parte de ele.

Să fiu în pat înainte de ora 23.00

Am vrut de fapt să scriu să am minim 8 ore de somn pe noapte, ceea ce nu e prea fezabil în momentul actual, atâta timp cât Teodor încă se trezește noaptea de câteva ori. Nu mă pot forța să dorm, dar mă pot obliga să fiu în pat 8 ore pe noapte 🙂

Să citesc de plăcere

Îmi place să citesc, dar se întâmplă să treacă zile și să nu reușesc să citesc nici o pagină dintr-o carte preferată. Așadar mi-am propus să citesc minim 10 pagini în fiecare seară.

Să citesc pentru a învăța

Îmi place să învăț mereu lucruri noi. Sunt chiar dependentă. Acest obiectiv mă ajută să mă dezvolt și să devin mai bună în ceea ce fac. O pun pe lista mea de fericire și în plus asta cred că se mai numește și „a munci”.

Să fac mișcare intenționat

Era mult mai simplu să spun, să fac sport. Dar conform brățării mele Fitbit se pare că fac destulă mișcare și neintenționat 🙂 <alergând după Teo, făcând curat, etc>. Așadar îmi propun să fac exerciții fizice care să îmi întărească mușchii de minim două ori pe saptamană. Să îmi placă ce văd în oglindă mă face fericită.

Să meditez

Îmi propun timp de cincisprezece minute pe zi, dar pentru a bifa această listă a fericirii, trebuie să fac doar două :). Și nu trebuie să o fac perfect. Mă așez liniștită cu intenția de a medita și este suficient. Mă ajută să fiu în moment, să mă calmez și să mă bucur de prezent.

Să petrec timp de calitate cu familia și prietenii

Și când zic timp de calitate mă refer la simplul fapt să fim acolo toți. Să ne bucurăm de prezent fară telefoane și fără distrageri.

Recunosc că este deja mijlocul lunii Ianuarie și nu am reușit să îmi respect lista în totalitate. Pentru a face asta, începând de azi îmi notez în Evernote task-uri zilnice care să mă aducă mai aproape de ceea ce îmi doresc. De asemenea la începutul fiecărei luni trebuie să fac restrospectiva lunii care tocmai a trecut. Evident, voi fi recompensată pentru reușitele mele.

Poza din acest articol reprezintă un moment în care eram fericită. Se poate observa marea, șampania și părul meu blond de acum 3 ani :). Desigur, din moment mai fac parte și prietenii cu care sărbătoream un eveniment important.

Vă provoc să vă faceți propria listă cu ce vă face fericiți/ fericite. Mi-ar plăcea să văd o parte din ea în comentarii.