Ești pregătit/ă pentru o mică provocare? Bineînțeles că ești!

Știi că ador provocările și nu este prima pe care o lansez. Ultima lansată a fost mai complexă și a presupus un întreg proces (Provocarea Hell Week – a reprezentat câte o zi din săptămână – cea mai productivă săptămână – dacă ai urmat-o și tu). De data aceasta este o provocare mult mai ușoară și este despre alegeri. Alegeri simple care te vor ajuta să îți trăiești cea mai bună viață. Micile alegeri care te vor face mai fericit/ă. Nu oare asta ne dorim cu toții? Să fim fericiți?

Ți-am trezit interesul, nu este așa? Singura regulă este că nu trebuie să începi de Luni, nici de mâine, nici de săptămâna viitoare, ci chiar de azi!

Azi aleg să…

  1. … beau mai multă apă.

Primul lucru pe care îl fac dimineața după ce mă trezesc este să beau un pahar de apă plată la temperatura camerei în care storc o jumătate de lămâie. Mă ajută să mă revigorez și să-mi pun în funcțiune toate organele. Abia dupaia consider că ziua mea a început.

Apoi pe parcursul zilei, am mereu lângă mine o sticlă cu apă (cu sau fără lămâie). Încearcă și tu să faci în așa fel să rămâi hidratat/ă întreaga zi.

2. … îmi prioritizez somnul.

Am conștientizat cât de important este să îi dau corpului ceea ce îmi cere. Au fost momente când mă forțam, trăgeam de mine să-mi duc la bun sfârșit toate taskurile și am realizat că de fapt nu făceam altceva decât să îmi dublez munca și să rămân și obosită. De ce? Pentru că în astfel de momente nu mai aveam cum să fiu și productivă.

Seara mă pun să dorm cel mai târziu la ora 23:00. În ultimul timp am adormit chiar de-o dată cu Teodor (în jur de ora 21:00).

Tu reușești să dormi destul?

3. … zâmbesc la un străin.

Sună destul de ușor, nu? Și cred că sunt șanse să faci asta deja.

Dacă se întâmplă ca cineva să îmi zâmbească, starea mea se schimbă și devin și eu mai zâmbitoare. De ce să nu ne facem zilele mai frumoase? Mai ales dacă poate fi atât de ușor? Nu te supăra dacă nu ți se răspunde la fel. Zâmbește și mergi mai departe. Obiectul pe ziua de azi a fost atins.

4. … nu mă plâng deloc.

Mereu încerc să îmi asum ceea ce mi se întâmplă. Nimeni și nimic nu este vinovat pentru lucrurile care nu îmi ies. Sunt 100% răspunzătoare pentru tot ceea ce fac și mai ales pentru tot ceea ce nu fac.

Eu cu Marian, soțul meu, avem o vorbă: atunci când unu din noi se plânge, caută scuze sau vinovați, sau neagă ceva, ceea ce va auzi de la celălalt este: Ești sub linie, sau peste? Este vorba despre linia vieții. „Viața reprezintă 10% din ce se întâmplă cu mine și 90% din cum reacționez la ea. „John Maxwell.

5. … transform negativul în pozitiv.

Atitudinea face tot. Când gândim pozitiv, lucrurile pozitive și frumoase nu vor întârzia să apară în viața noastră. Dacă ne concentrăm mereu pe partea goală a paharului, goală ne va fi și viața.

6. … nu cheltuiesc bani aiurea.

Mă consider o persoană chibzuită de fel. Dar câteodată mai „scap” și eu :). De azi când voi vrea să achiziționez ceva, mă întreb: „Chiar am nevoie de lucrul ăsta?” Dacă ezit, sau răspunsul este „nu”, atunci nu trebuie cumpărat.

Sau gândește-te cu cât ești tu plătit/ă pe oră, apoi pune în balanță dacă acel lucru merită orele lucrate pentru el. Mă refer strict la a cumpăra doar din impuls.

7. … să fiu recunoscătoare.

La sfârșit de zi mereu mă gândesc pentru ce sunt recunoscătoare și nu uit să subliniez lucrurile bune care mi s-au întâmplat în acea zi. Dacă nu știm să ne bucurăm de ceea ce avem acum, cum vom reuși să ne bucurăm de tot ceea ce ne dorim atunci când le vom avea? Nu vreau să fac parte din categoria oamenilor veșnic nemulțumiți care nu știu să aprecieze ceea ce au. Tu vrei?

8. … să pun telefonul de-o parte.

Să ridice mâna cine își petrece prea mult timp pe telefon. Eu cu siguranță am mâna ridicată.

De azi aleg conștient, nu inconștient, când și cât stau pe telefon. Îți promit că dacă faci și tu asta, nimeni nu îți va simți lipsa atât de mult pe cât crezi. În plus te vei alege cu o zi mult mai productivă. Eu zic că merită.

9. … dau 100% în tot ceea ce fac.

Am obosit să fiu o persoană multitasking. Viața de mămică presupune destul de des asta. Bianca, ești sub linie sau peste? (referire la punctul 4 de mai sus).

M-am hotărât! Când lucrez, mă concentrez și dau 100% acolo; când gătesc sau fac ordine prin casă sunt 100% prezentă și chiar mă bucur că fac asta; când îmi petrec timp cu Teo și cu Marian, sunt acolo cu ei, nu în altă parte. Iau lucrurile pe rând și încerc să mă bucur de tot ceea ce fac fără să mă mai gândesc la ceea ce urmează. Când am mai făcut asta, am realizat că am reușit să fiu și mai productivă și mai fericită.

10. …. să citesc.

Aud destul de des replica: „Eu nu am când să și citesc. Nu am timp!” Ei bine… timpul este același pentru toată lumea. Toți avem doar 24 de ore într-o zi. Cum oare unii reușesc și alții nu? Eu cred că toată lumea este la fel de ocupată.

Eu mi-am propus să citesc minim două cărți pe lună. Până acum mi-a ieșit. Sunt soție și mămică de un pitic de 2 ani; fac curat și mâncare zilnic; sunt însărcinată; am un job full time și unul part-time (afacere în dezvoltare plus blogul, chiar și proiecte de voluntariat). Cu toate astea eu nu caut scuze și nu trece zi fără să citesc câteva pagini. Scuza ta care este? Esti sub linie sau peste linie?

11. … scriu în jurnal/ agendă.

Da. Ador să scriu. Nu degeaba am ales să fac blogging. În scris reușesc să mă exprim cel mai bine, iar asta mă ajută să fiu și disciplinată.

  • zilnic îmi scriu câteva afirmații pozitive care să mă ajute să îmi crească încrederea și stima de sine.
  • îmi scriu obiectivele și planurile pe termen scurt, mediu și lung.
  • proiecții în viitor despre cum vreau eu să-mi arate viața peste câteva luni

S-a demonstrat științific că dacă începi să scrii ceea ce își dorești îți cresc șansele ca ele să se întâmple cu 42%.  Diferența până la 100% reprezintă acțiunea. Dacă și începi să faci ceva pentru a obține ceea ce ai scris.

12. … ascult un podcast/ carte audio motivațională

Am momente când sunt demotivată și efectiv nu am chef să fac anumite lucruri. Atunci fac o pauză, mă odihnesc și ascult un podcast inspirațional sau o carte audio motivațională. După 10 minute de „stat” și „ascultat” mi-am revenit și sunt gata de acțiune. Tu cum reușești să te motivezi când nu mai poți?

13. …îmi recunosc greutățile.

Nu sunt ridiculă și spun că viața mea este roz, plina de curcubee și unicorni. Nu, nu este. La fel ca toată lumea am unele greutăți și este absolut în regulă să recunoaștem luptele din viața noastră.

Cred de fapt că recunoașterea este un prim mare pas în rezolvarea unei probleme. Sunt conștientă și gata să câștig fiecare luptă pe care trebuie să o port.

14. …să vorbesc cu un prieten.

Azi îi voi scrie sau îl voi suna pe acel prieten cu care nu am mai vorbit de mult timp. Sigur se va bucura și cu siguranță ne vom face ziua mai frumoasă unul altuia. Poate vom stabili chiar și o întâlnire. Niciodată nu vei regreta când te vei conecta cu cineva drag.

15. …ofer complimente.

Dacă gândești ceva drăguț despre cineva de ce nu faci în așa fel să și audă? De multe ori ne zicem în gând: ce bluză frumoasă are! sau „ce bine îi sta părul azi” sau „ce lucru grozav a facut” dar nu ajungem să o spunem și cu voce tare. De ce? Complimentele ne cresc încrederea și ne fac să zâmbim.

Azi complimentează ori de câte ori simți și chiar complimentează-te pe tine când treci pe lângă o oglindă.

Continuarea provocării – următoarele 15 alegeri pe care să le facem în fiecare zi pentru a ajunge să trăim cea mai frumoasă viață – AICI.

Cum îți par primele 15 zile din această provocare? Începi să faci alegeri care să te ajute să devii varianta ta cea mai bună?