Realizez că în ultimul an, eu personal, am trecut prin multe schimbări la nivel psihologic și totodată observ că și oamenii din jurul meu au reușit să treacă peste acea zonă de frică în care am intrat cu toții în primăvară din cauza pandemiei de COVID-19.

În Aprilie am scris chiar și un articol pe acest subiect unde am povestit „ce vrea EU sa fiu pe perioada pandemiei” și în care mi-am „trimis” chiar și o scrisoare pentru Bianca din viitor, Bianca de acum. Am făcut acest lucru datorită campaniei lansate de Asociația Happy Moms, numită „Scrisori către mine” adresată doamnelor, prin care au fost încurajate să scrie un fel de scrisori pentru viitor, ca un mesaj într-o sticlă.

A fost plăcut să îmi observ evoluția pe care am avut-o în cele câteva luni.

Mă bucur nespus să văd că în toată această perioadă, din Martie până în prezent, cele mai multe persoane și-au redescoperit cumva umanitatea, au realizat ce este mai important în viață și au început să fie mai bune.

Doresc să îți fac cunoscut un proiect care a luat naștere în aceste luni, datorită pandemiei (nu voi spune din cauza, fiindcă până la urmă „tot răul este înspre bine”) și astfel să reflectezi și tu la toate ce ți s-au întâmplat în acest an și să reușești să vezi partea „plină a paharului”.

Ce este „Sprijin pentru Arad”?

Timp de 3 luni în perioada pandemiei Covid-19, proiectul “Sprijin pentru Arad” a ajutat cu hrană și produse de igienă primară copii și adulți vulnerabili din Arad, și cu materiale de protecție sanitară medici și personalul auxiliar. În cadrul proiectului au fost alocați peste 120 000 de lei cu o intervenție către peste 1200 de beneficiari direcți.

Cu ajutorul voluntarilor au fost împărțite pachete de hrană și produse de igienă pentru peste 360 de copii și bebeluși internați în Spitalul Județean Arad și aparținătorii lor, precum și către 150 de persoane vulnerabile (refugiați) care se află în tranzit prin țara noastră. Au fost de asemenea achiziționate și livrate peste 300 de pachete consistente cu hrană de bază către persoane fără venituri, sau cu venituri reduse, sau persoane în vârstă fără aparținători, precum și materiale de protecție sanitară și dezinfectanți către Spitalul Județean Arad.

Pentru cadrele medicale și personalul auxiliar Arad au fost donate în această perioada:

  • 3000 de măști în 3 straturi
  • 1000 de măști FFP2
  • 3600 de mănuși examinare din latex
  • 400 de perechi de acoperitori pentru încălțăminte
  • 100 de perechi de botoși înalți cu protecție antichimică
  • 120 de combinezoane profesionale cu protecție antichimică
  • 140 de perechi de mănuși lungi cu protecție antichimică
  • 125 de litri dezinfectant de suprafețe
  • 125 de litri dezinfectant de tegumente

Ce spun persoanele implicate în acest proiect social?

 „Ne-am dorit să oferim un pic de bucurie și speranță celor mai fragili în această perioadă – copiilor și persoanelor vulnerabile care au fost și vor continua să fie profund afectate de această pandemie. Dincolo de investiția materială generoasă, oferită cu sprijinul Kaufland România si FDSC, intenția noastră a fost să îi facem pe beneficiarii proiectului – copii, părinți, persoane refugiate, persoane vulnerabile și medici și asistenți – să nu uite că nu sunt singuri.” – Anca Năstase, Președinte Asociația Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară.

“Nu putem face lucruri mari pe acest Pământ. Putem face numai lucruri mici, cu multă dragoste.” – Anamaria Popa, Presedinte Asociatia Cetatea Voluntarilor Arad.

Acest proiect a fost derulat de Asociația Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară în parteneriat cu Asociația Cetatea Voluntarilor Arad și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Sprijin pentru Arad – #înStareDeBine

Despre Asociația Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară

O organizație înființată în 2019 ce dezvoltă și implementează proiecte educaționale, sociale și de asistență umanitară în comunitățile vulnerabile. Asociația are 2 programe în derulare: “Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară” și „Școlile Satelor Noastre”.

Despre Asociația Cetatea Voluntarilor Arad

Asociația Cetatea Voluntarilor este un ONG din Arad înființat la începutul anului 2014, nou sub forma aceasta, dar ai cărui membri se cunosc și lucrează împreună de mult timp. Echipa lor s-a format în cursul ultimilor 2-3 ani, perioadă în care au activat ca voluntari și coordonatori de voluntariat în cadrul diferitelor asociații non-guvernamentale sau instituții de stat. Implicarea lor în comunitatea arădeană se concentrează în principal pe domeniul social – organizarea de campanii umanitare, terapie ocupațională cu copii aflați în risc social, tineri și adulți cu dizabilități fizice sau mentale, campanii de informare despre emergențe sociale precum violența domestică, bolile rare, consumul de droguri, discriminare și multe altele.

Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesează www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitează www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil  și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesează www.fdsc.ro.

Nu este așa că atunci când suntem mai buni cu noi, dar și cu cei din jurul nostru, viața tuturor devine mai frumoasă?

Tu cum ești acum? Cel/ cea care erai în primăvară și cel/ cea care ești acum pe final de an?