Am descoperit recent un site unde se găsesc fructe și legume proaspete de la producători locali și anume: Băcănia Tei. Calitatea înseamnă mai mult decât aromă și prospețime. Înseamnă că legumele și fructele au fost crescute în armonie cu mediul natural și că producătorul a fost plătit corect. Dacă mă urmărești deja, știi că alimentația sănătoasă reprezintă un subiect foarte important pentru mine.

Am scris o serie de articole în care am explicat cât de important este să citim etichetele alimentelor și mai ales să înțelegem de ce trebuie să le citim mereu. Această serie se numește: Tu știi ce mănânci? iar articolele sunt următoarele:

Am testat produsele de la Băcănia Tei și am fost foarte încântată. Din păcate nu am putut să comand fructe și legume proaspete sau alimente perisabile pentru că acestea sunt livrate doar în București și Ilfov, eu fiind din Brașov. Daaaar m-am băgat la ei în cămară și mi-am lăsat imaginația să zburde și am căutat ceva cu ce aș putea să îmi încânt familia pentru o cină delicioasă.

Am decis să încerc din categoria „pachete mese rapide” (daaa, timpul este foarte important, nu voiam să îmi petrec prea multe ore să-mi surprind băieții) pachetul de Paella. Am achiziționat și Quinoa cu linte rosie din care urmează să pregătesc o supă cremă pentru Teodor.

Paella – Băcănia Tei

Nu m-am putut rezuma doar la aceste două pachete și am comandat și o Dulceață de mure fără zahăr pe care am folosit-o dimineața la mic dejun împreună cu niște waffe delicioase făcute de noi. Am adăugat și biscuiței pentru gustările lui Teo: biscuiții integrali cu semințe și merișor – fără zahăr – i-a terminat pe toți în două zile, iar eu am terminat toată punga de Kuki Fructifer, Banane si nuci imediat ce au ajuns (aceștia erau un pic cam tari și greu de mâncat pentru el).

Pornind de la pachetul de Paella comandat de pe Băcănia Tei am făcut Paella cu creveți și a ieșit foarte bună.

Ai nevoie de:

  • pachetul Paella de pe Băcănia Tei (sau orez, turmeric și legume uscate) – eu am folosit două pachete
  • un ardei capia
  • un dovlecel mic
  • un morcov
  • o ceapă roșie
  • 1 cățel de usturoi
  • sare, piper, ierburi de Provence
  • ulei de măsline

Creveții i-am făcut separat pentru că erau congelați și nu am așteptat să se decongeleze.

  • creveți
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • cimbru

Rețetă pas cu pas

Creveții

  1. Am pus un pic de apă și ulei de măsline într-o tigaie mai mică și creveții congelați.
  2. I-am lăsat până si-au schimbat culoarea și au fost aproape gata și am aduăgat sucul de la lămâie, cimbru și usturoiul pisat
  3. I-am mai lăsat un pic cu sosul și nu a durat mult până au fost gata.

Pentru Paella

  1. Se curăță toate legumele, ceapa, ardeiul și dovlecelul se taie mărunt, iar morcovul l-am dat pe răzătoare.
  2. Într-o tigaie mare am pus un pic de apă, ulei de măsline, ceapa, morcovul și ardeiul. Le-am lăsat până s-au înmuiat.
  3. Am adăgat și dovlecelul și usturoiul pisat și am mai lăsat două minute.
  4. Am pus cele două pachete Paella și 600 ml de apă. Ulterior am mai adăgat încă 600 ml apă (dacă folosești doar un pachet, nu este nevoie să suplimentezi cu apă)
  5. Am lăsat 20 minute la foc mediu până când orezul a fost fiert.
  6. Se mai adaugă condimente după gust.

În farfurie am servit paella, creveții peste și am ornat cu ierburi de Provence.

Am făcut și o scurtă demonstrație video pentru o mai bună claritate.

Sper să îți placă această rețetă dacă decizi să o gătești și tu. M-aș bucura dacă mi-ai lăsa și un comentariu în care să îmi spui cum ți s-a părut sau dacă ai de gând să o încerci.

Dacă nu îți place propunerea mea cu Paella, o altă idee de cină este și Lasagna cu carne pui. AICI am scris rețeta și la fel am inclus video.

Poftă mare și spor la gătit!

Articol scris pentru SuperBlog 2020.