Photo: Viewsplash

Deși eu nu sunt mare fan mâncăruri cu pește, băieții mei sunt; Teodor ar mânca zilnic dacă i-aș da. Încerc să gătesc ceva pe bază de pește cel puțin o dată pe săptămână.

Totuși, săptămâna trecută am preferat să mâncăm o cină delicioasă în oraș, iar băieții au ales paste cu somon. Am descoperit recent platforma merg.ro și am decis să fac rezervarea cu ajutorul ei. Deocamdată sunt la început și se găsesc restaurante doar din Brașov.

Auzisem că restaurantul Addiction The Ranch ar fi un local baby-friendly și că au o terasă mare, frumoasă și acoperită. În plus, este și încălzită – un aspect important acum când nu ne mai putem bucura de soarele călduros de afară. Am avut plăcuta surpriză să îi găsesc în platforma merg.ro și am observat că aveau și reviewuri bune.

Am făcut rezervarea foarte rapid și ușor, iar confirmarea am primit-o la scurt timp după, pe email. Nu a fost nevoie să sun pentru a mă asigura că întradevăr rezervarea a fost făcută cu succes (o problemă des întâlnită pe alte platforme de acest gen).

Experiența avută la acest restaurant a fost una foarte plăcută. Personalul foarte amabil, amuzant și prietenos încă de când am intrat, iar când l-au văzut pe Teodor au interacționat foarte frumos cu el. I-au adus chiar și jucării și cărți – ceea ce a fost foarte bine pentru noi adulții fiindcă l-au ținut ocupat o vreme (chiar dacă a fost scurtă 😅).

Pornind de la poftele celor doi bărbați din casă, m-am gândit să scriu rețeta de paste cu somon pe care o fac eu. Am introdus-o la noi în meniu chiar de când am început diversificarea lui Teodor.

Este rapidă și foarte ușor de făcut.

Înainte totuși de a trece efectiv la rețetă, te rog sa recitești articolul în care am povestit un pic despre peștii care se găsesc în supermarketuri. Am inclus chiar și o listă cu speciile de pești recomandate pentru copiii noștri. În secțiunea Tu știi ce mănânci am pregătit o serie de articole, trei la număr, prin care încerc să evidențiez importanța etichetelor alimentare, de ce și cum ar trebui să le citim. Alocă-ți te rog 10 minute pentru a le parcurge. Conțin informații valoroase pe care ar trebui să le cunoască toată lumea.

Gata cu povesteaaalaaa să trecem la gătit.

Lista de ingrediente:

  • 300 gr paste (eu am ales penne din făină de porumb fără gluten, dar poți folosi orice paste îți plac)
  • 200 gr somon (cel sălbatic este mai bogat în nutrienți decât somonul de crescătorie – citește articolul AICI)
  • un dovlecel mic
  • parmezan sau cașcaval – mie îmi place sa fie muult
  • 3 căței de usturoi
  • 20 gr unt
  • 150 gr smântână
  • ierburi de provence
  • ceapă verde

Mod de preparare

Pasul 1

Am pus somonul să se facă la aburi 30 min (al meu era congelat) și apă pentru paste la fiert. Când a început apa să clocotească am adăugat pastele și le-am lăsat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Somonul dacă este proaspăt se poate găti și împreună cu sosul în pasul 3.

Pasul 2

Curăță usturoiul , ceapa verde și dovlecelul, apoi dă dovlecelul pe răzătoarea mare. Și parmezanul/ cașcavalul trebuie dat pe răzătoare.

Pasul 3

Am pus dovlecelul dat pe răzătoare într-o tigaie pe foc mic împreună cu untul și partea albă de la ceapa verde. Nu am mai adăgat apă pentru că lasă dovlecelul. Le-am lăsat până s-au înmuiat, aproximativ 5 minute.

Pasul 4

Am pisat usturoiul și l-am adăugat peste dovlecel. Am pus și smântâna și parmezanul/ cașcavalul (lăsând și pentru decor) plus ierburile și am amestecat.

Pasul 5

După ce pastele sunt fierte, se strecoară și se adaugă peste sos. Nu uita nici de somonul tăiat mărunt făcut la aburi, dacă ai procedat la fel ca mine.

Se ornează cu partea verde de la ceapă, tăiată bucățele și cu parmezan ras.

Poftă mare!

M-aș bucura dacă mi-ai lăsa un comentariu în care să îmi spui dacă ai încercat aceste paste și dacă ți-au plăcut.

Iar dacă nu ai chef azi să gătești folosește platforma merg.ro pentru a mânca în oraș.