Acest articol face parte din categoria Găsește-ți inspirația și are rolul de a te inspira, motiva și de a te face să realizezi că noi toate suntem diferite, unice și putem schimba lumea.

În această nouă secțiune este vorba despre tine, despre mine, despre fiecare femeie pe care o admiri și care prin povestea ei ne ajută să ajungem acolo unde ne dorim.

Data trecută am povestit despre  Andreea-Cristina Chiș, iar azi  vreau să ți-o prezint pe Luisa-Nicoleta Mateescu. Și pe Luisa am cunoscut-o tot datorită comunității fondată de Alina Hlipca-Radovici și anume: MarkeTales – Comunitatea femeilor cu povești magice.

Da, este o comunitate grozavă din care îmi iau de multe ori doza de energie de care am nevoie pentru a-mi dezvolta proiectele. Datorită comunității mi-a venit și ideea de a scoate câte „o poveste magică” în afara ei. Astfel, să ai și tu ocazia, cea care poate nu face parte din această comunitate (încă), să cunoști femei extraordinare, să te regăsești prin experiențele lor și să apelezi la ele dacă vei considera.

Luisa este femeie de afacere și co-fondatoare a grupului de facebook Business Romania, iar împreună cu Adrian și alți colegi, și-a propus ca prin acest grup să reușească să conecteze într-un mod ușor, profesionist și eficient antreprenorii productivi și de succes din mediul de afaceri românesc.

Antreprenorii implicați în această comunitate obțin:

  • rezultate concrete care să îi ajute în depășirea provocărilor
  • identificarea unor beneficii dorite
  • parteneriate bazate pe câștig-câștig
  • promovarea afacerii/produselor/serviciilor

Implicarea celor doi în acest grup este de admirat. Ei realizează în mod constant serii de Live-uri menite să ajute antreprenorii să înțeleagă mai bine anumite concepte de business, pe parte de vânzări, branding, marketing și nu numai. În acest grup, dacă ești antreprenor, vei afla foarte multe informații valoroase care să te ajute să îți crești afacerea.

Bineînțeles că implicarea și decizia de a fonda această comunitate de Business a venit din dorința de a oferi soluții la provocările pe care le-au întâmpinat și ei la rândul lor ca antreprenori. Luisa împreună cu soțul ei, Paul, dețin un business care se ocupă cu transport containerizat de mărfuri și consultanță vamală – Pabllo-Logistics. Din punctul meu de vedere este o afacere mai diferită și care vine cu multe provocări, mai ales pentru o femeie.

Am vrut să aflu mai multe despre ea, Luisa ca persoană, dar și despre cum le-a venit ideea de a fonda un business atât de nișat.

Luisa este din Reșița și mereu și-a dorit să locuiască în metropolă. A decis să se mute în București, fără a avea un sprijin din punct de vedere material, astfel că la început a stat la o prietenă, apoi și-a găsit și un loc de muncă ca agent servicii clienți și l-a cunoscut pe Paul, care i-a devenit cel mai bun prieten și viitorul soț.

Calificarea Luisei este cea de economist, iar soțul ei este inginer horticol, dar care avea o expertiză pe parte de proceduri vamale. Astfel, din dorința de a fi independenți, în 2014, au decis să înființeze Pabllo-Logistics. Cuvintele care definesc această afacere sunt: respectul și eduația. Relația cu clienții se contruiește pe respect, iar educația este cheia care ajută orice antreprenor să ofere cele mai bune soluții pentru clienții lui.

Care a fost una dintre provocările întâmpinate în afacere?

Pabllo-Logistics se bazează pe date estimative și pe mulți factori care nu depind de noi ca persoane, ci de vreme de exemplu. Acest lucru poate fi provocator pentru că este foarte greu să faci clientul să înțeleagă că nu se poate face transportul azi, cum era stabilit, ci mâine, din cauze meteorologice. De cele mai multe ori, ei au impresia că amânările apar din vina noastră.

Ce te-a ajutat să treci mai ușor peste momentele mai dificile întâlnite în afacere?

Cele două cuvinte: respectul și educația. Am învățat să comunic mai eficient și am realizat că cele mai bune interacțiuni reușesc să le am cu persoanele mai experimentate care, la fel ca mine, pun accent pe respect și mai ales pe găsirea soluțiilor, nu pe intensificarea situațillor neplăcute.

Cine este Luisa, în afara rolului de femeie de afacere de succes?

Luisa este o persoană pasionată de frumos care iubește antichitățile cu povești, muzica clasică, cățeii, romanele polițiste și cărțile în care se găsesc date despre cel de al doilea război mondial. Unul dintre autorii favoriți este Mircea Eliade.

Nu îi plac oamenii care au intenții ascunse și se așteaptă ca persoanele noi să fie transparente de la bun început. Zodia o definește destul de bine. Fiind balanță reușeste să găsească un echilibru atunci când greșește de exemplu. Este justă și conștientă de compromis atunci când este cazul.

Mi-a povestit o experiență care pe mine m-a emoționat. Dorind să sublinieze faptul că umanitatea s-a cam pierdut, a reușit să mă facă să văd că este și o persoană foarte sufletistă.

În urmă cu ceva timp a luat în grijă un bătrân care avea în jur de 50-55 ani și care trăia pe străzi. Acesta avea probleme de sănătate și un retard din cauza căruia a ajuns în această postură. „Suntem prea plini de noi și nu luăm în calcul că oricând putem ajunge în aceeași situație ca Mihai (bătrânul) din diverse motive.

La început i-a permis să stea în scara blocului unde exista încălzire și atunci a simțit că acest om vorbea parcă cu ochii și s-a decis să facă mai mult de atât pentru a-l ajuta. Din nefericire în Februarie l-a găsit aproape înghețat pe o bancă și a sunat la urgențe. A fost dus la spital, apoi a discutat și cu un agent social ajungând după externare într-un adăpost, dar pentru că nu erau cele mai bune condiții acolo, a refuzat să rămână. Astfel l-au lăsat să stea la birou unde avea o saltea și căldură. I-au căutat și sora care se afla în Israel. A reușit să o aducă acasă și au petrecut timp împreună, înainte ca acesta să se îmbolnăvească din nou, dar de data aceasta din păcate, organismul lui bătrân și bolnav a cedat de tot.

Ulterior, când s-a ocupat de toate demersurile pentru a-i găsi loc de veci, întâmplarea a făcut ca locul rezervat să fie chiar cel în care se odihnea și mama celor doi (pur întâmplător). Acest lucru a fost foarte emoționant atât pentru ea cât și pentru sora lui Mihai și a realizat că în viață nimic nu este întâmplător de fapt.

Un gând de final din partea Luisei

Fii autentic şi tratează oamenii care sosesc în viața ta cu o notă de suspiciune, lăsând mereu loc de informații personale atât din partea ta cât şi din partea persoanei respective astfel relația construită va fi mai puternică.

Aceste persoane pot deschide uşi care nici nu bănuiai că se pot deschide atât de uşor.

Îți mulțumesc Luisa pentru deschidere și pentru toate informațiile împărtășite. Pentru mine ai fost o sursă de inspirație.

Următorul articol din această serie va apărea luna viitoare în Noiembrie. Te invit să îmi scrii și să îmi spui dacă sunt persoane de sex feminin pe care le știi, mai cunoscute sau mai puțin cunoscute (din online sau nu) care au povești interesante și ne pot inspira să ne transformăm viața.