Acest articol face parte din categoria Găsește-ți inspirația și are rolul de a te inspira, motiva și de a te face să realizezi că noi toate suntem diferite, unice și putem schimba lumea.

În această secțiune este vorba despre tine, despre mine, despre fiecare femeie pe care o admiri și care prin povestea ei reușește să ne încurajeze să ne trăim viața pe care ne-o dorim.

În ultimele articole din această serie lunară am povestit despre  Andreea-Cristina Chiș și Luisa-Nicoleta Mateescu. Pe ambele le-am cunoscut datorită comunității fondată de Alina Hlipca-Radovici și anume: MarkeTales – Comunitatea femeilor cu povești magice; la fel și pe Ramona, a cărei poveste o voi spune azi.

Ți-o prezint pe Ramona Croger care este Body & Mind Trainer. Nu este doar antrenoare de fitness ci prin ceea ce face dorește să ajute oamenii să treacă peste blocajele din viața lor astfel să reușească să își rezolve problemele legate de alimentație și de greutate cu care se confruntă poate încă din copilărie.

Consideră că pentru a reduce kilogramele este vorba în primul rând despre a avea o mentalitate puternică și o relație sănătoasă cu alimentele. Le este alături clienților oferindu-le încredere, confidențialitate și empatie, astfel rezultatele obținute vorbesc de la sine. Oamenii au reușit să depășească barierele și au dobândit corpul și vitalitatea pe care și le doreau.

Cu ce ne poate Ramona ajuta mai exact?

  1. Crearea unui plan alimentar gândindu-l să fie în acord cu starea naturală a corpului de a metaboliza tot ce consumăm. Ne încurajează să adoptăm principii și un stil de viață sănătos pentru toată viața, nu doar o dietă pe termen  limitat cu rezultate forțate, grăbite și epuizante pentru corp.
  2. Antrenamente online 1-la-1. Face exercițiile împreună cu clientul, iar ele sunt planificate astfel să se potrivească nevoilor lui: tonifiere musculară, reducerea greutății și orice este benefic pentru definirea unui corp frumos și sănătos.
  3. Ședințe 1-la-1 de lucru pe mindset care să ajute clienții să rămână motivați, să nu își piardă focusul de la obiectiv și să își înfrângă dependențele alimentare.

A conceput și două programe de lucru în grup.

  • Detox de 21 de zile cu hrană lichidă — care ajută la o curățare profundă atât a corpului, cât și a emoțiilor negative legate de corp și propria persoană.

Acest program este unul holistic și a luat naștere în urma unei mici depresii pe care a avut-o după a doua sarcină, când nu mai reușea să scape de kilogramele acumulate, deși avea o experiență de mulți ani în domeniu. Atunci a realizat că un proces de slăbire nu este doar despre a pierde kiliogramele ci despre mentalitate și acceptare.

  • Cu 2 Mărimi în minus — 2 luni de resetare a metabolismului și trecerea lui pe o nouă sursă de energie folosind starea de ketoză (adică surplusul de grăsime din corp devine sursă de energie în absența carbohidraților rafinați).

În cadrul acestui program oferă un plan alimentar versatil care poate fi transformat ușor într-un stil de viață, 18 antrenamente fizice de 30 min, două ședințe de coaching pentru dificultățile legate de implementarea noilor obiceiuri și disponibilitatea ei pentru a obține rezultatele dorite.

Dar să-i aflăm povestea. Cine este Ramona Croger, în spatele rolului de instructor de fitness?

A iubit sportul de mic copil și a practicat multe din ele, dar fără a face performanță. Și-ar fi dorit, dar din păcate nu a fost susținută de părinți, aceștia încurajând-o să se axeze pe școală și să învețe o meserie. A terminat astfel Școala de Instalator Tehnic Sanitar din Deva.

A fost considerată o „rebelă” pentru că mereu și-a dorit să aibă libertate. Astfel că la 19 ani a decis să se mute în Australia. A zburat cu emoție luând avionul din Timișoara. A iubit viața de aici și a stat 7 ani, fiind nevoită să revină în țară din cauză că mama ei avea probleme de sănătate.

Viața în Australia

În cei 7 ani în care a stat în Australia s-a intruit și a obținut prima ei certificare ca trainer. Aici a început să-și clădească visul și anume: acela de a avea un stil de viață sănătos și cel mai important, să sprijine și alte femei să o facă.

În această perioadă a cunoscut multe personalități din industria fitnessului și a sănătății care i-au modelat cunoștințele și experiența. Însă, inclusiv astăzi, se înconjaoră de oameni puternici și specializați în diverse domenii conexe profesiei ei, de la care învăță cum să se perfecționeze și să fie conectată la ultimele descoperiri.

Ramona Croger Body&Mind Trainer

Revenirea acasă

După întoarcerea acasă din păcate nu a putut să profeseze ceea ce își dorea, Deva fiind mică, nu existau săli de fitness pe atunci. Astfel că a lucrat ca secretară. Cu această ocazie s-a înscris și a terminat și o facultate de psihologie. Între timp a rămas însărcinată cu primul copil, iar după cei 2 ani de concediu a reușit să se angajeze și în țară ca antrenor. Datorită exprienței acumulate în Australia a reușit să aibă foarte multe cliente și a fost o perioadă în care lucra foarte mult, chiar și 12 ore/ zi și a participat și într-o emisiune cu rubrică de aerobic.

Deși părea că lucrurile îi merg bine, ea în sinea ei mereu și-a dorit să se întoarcă în Australia, dar nu putea din cauza mamei ei. Totuși „rebeliunea” a îndemnat-o să aleagă să plece iar, dar de data acesta undeva mai aproape, pe același continent: în Austria. A ajutat-o o prietenă care a plecat înaintea ei și i-a găsit o garsonieră cu o chirie decentă la preț. A lăsat copilul la sora ei și cu 50 Euro în portofel a decis să plece.

Viața în Austria

Nu a fost ușor deloc și pentru că nu cunoștea limba i-a fost imposibil să se angajeze ca antrenor de fitness. Nevoită fiind s-a angajat ca ajutor de bucătar – ceea ce nu i-a displăcut având în vedere pasiunea ei pentru o alimentație sănătoasă. A durat cam un an să se așeze. Între timp a cunoscut și actualul soț și bineînțeles că și-a adus și copilul aproape de ea, în primele 6 luni după ce a plecat. Nici adaptarea celui mic nu a fost ușoară tot din cauză că nu cunoștea limba. Ulterior a rămas însărcinată cu al doilea copil, când avea aproximativ 40 ani.

După a doua naștere s-a schimbat complet ca persoană. A urmat și un curs de Quantum Healing care a fost revelator. A reușit să se cunoască mai bine trup-minte și i s-au deschis noi orizonturi. Astfel a luat naștere și programul holistic de detox 21 de zile cu hrană lichidă – care constă în curățare și vindecare din emoții. A fost impresionată de cum a reacționat corpul ei la acest program și datorită lui a depăsit depresia postnatală.

Chiar dacă au existat momente în care nu a profesat ca antrenor de fitness, în continuare a lucrat și a ajutat persoanele care îi cereau asta. A abordat chiar și metode care includeau ședințe de hipnoză prin care a reușit să facă persoanele supraponderale să depășească blocajele pe care le aveau încă din copilărie și care nu reușeau nici prin sport, nici prin alimentație să ajungă la greutatea dorită.

Exemple de traume care împiedică procesul de slăbire, chiar dacă s-au introdus sportul și o alimentație sănătoasă.

  1. O persoană, care în copilărie era forțată să mănânce tot din farfurie, a ajuns la maturitate cu această traumă de care nici măcar nu era conștientă. Astfel nu reușea nici cum să slăbească și nu înțelegea de ce.

2. Mâncatul compulsiv (sau pofta de dulce) este o tulburare alimentară care se declanșează tot din cauza emoțiilor. Dacă ele nu sunt identificate și înlocuite cu ceea ce trebuie, această tulburare nu va dispărea.

De exemplu un copil care suferă de teama de abandon și de lipsă de atenție se va refugia în „sertarul cu dulciuri”. Aceste pofte nu vor dispărea dacă el nu se va simți iubit din nou și nevoia de conectare nu îi este satisfăcută. Dacă primește atenție, îmbrățișări și asigurarea că nu este singur, va renunța să mai caute în „sertarul cu dulciuri”.

Ramona Croger Body&Mind Trainer

Concluzie

În ultimii 2 ani acesta este modul în care Ramona lucrează cu clienții ei: nu oferă doar antrenamente și un plan alimentar ci consilează clienții să reușească să depășească și blocajele din viața lor, blocaje din cauza cărora nu reușesc să slăbească. A ajuns aici pentru că a realizat că lumea s-a schimbat, ritmul este unul mult mai alert și oamenii au nevoie în primul rând de ascultare pentru a reuși să trăiască o viață echilibrată.

Ce ne trasmite Ramona ca un gând de final este: să devenim mai conștienți și să realizăm și să atingem armonia dintre trup și minte, să găsim echilibrul din viața noastră.

Dacă rezonezi cu ea și crezi că te poate ajuta, fie poate doar cu o vorbă, nu ezita să o contactezi fie prin intermediul site-ului www.ramonacroger.net fie prin intermediul paginii de Facebook: Ramona Croger Body&Mind Trainer.

Îți mulțumesc Ramona pentru deschidere și pentru toate informațiile împărtășite. Pentru mine ești cu adevărat o inspirație și sper că după ce ai citit și tu povestea ei, te vei pune poate un minut să reflectezi și să îți dai seama cum ai putea să găsești echilibrul din viața ta.