Sâmbătă, pe 16 mai a fost ziua mea de naștere. Vreau să îți povestesc cum am petrecut și să scot în evidență faptul că dacă am devenit soții și mame asta nu înseamnă că nu mai putem să sărbătorim evenimentele importante din viața noastră exact așa cum ne dorim. În plus, la finalul articolului, împreună cu Ana Gălețeanu am pregatit o surpriză pentru tine.

Înainte să am copii, aveam impresia că după ce voi deveni mamă voi fi mai limitată și nu voi mai putea face tot ce vreau. Total greșit! Copiii nu ne schimbă viața cu totul, ci ne-o împlinește. Ei trebuie incluși și învățați să trăiască exact cum o facem noi. La începutul vieții de părințeală poate am simțit totuși că sunt mai limitată, dar asta s-a întâmplat doar din vina mea. Sunt convinsă că și tu cunoști părinți a căror viață nu pare că s-a schimbat după apariția copiilor. Își petrec serile, zilele de naștere, sărbătorile și concediile la fel cum o faceau și înainte de a deveni părinți. Așa ar trebui să fie toate familiile.

Ei bine, anul acesta am vrut să mă bucur din plin de ziua mea și am făcut totul exact așa cum mi-am dorit, iar copilul nu m-a împiedicat în nici un fel; ba din contră… mi-a făcut aniversarea și mai frumoasă.

Având în vedere că a fost prima zi în care am putut să ieșim fără declarație (în județ) am vrut să o petrec în natură alături de familie și câțiva prieteni dragi de care mi-era foarte dor. Nu prea mulți 🙂 pentru a rămâne în siguranță (cu referire la pandemie). Prin urmare, am organizat un picnic pe Dealul Cetății – Lempeș, considerat și rezervație naturală. În ultimul timp am profitat foarte mult de faptul că acest loc ne este foarte aproape de casă și ieșim foarte des cu bicicletele aici.

Dealul Cetății – Lempeș

Nu e așa că este minunat? Am admirat parapantele și avioanele care au fost foarte prezente în această zi.

Cum m-am pregătit?

Spre surprinderea ta, nu am depus prea mult efort :). Sunt norocoasă pentru că avem bunicii aproape și fără să ezit le-am cerut ajutorul pentru pregătire. Că doar era ziua mea, nu? Te rog cere ajutor de fiecare dată când ai nevoie. Dacă ești la fel de norocoasă ca mine să ai bunicii aproape, dar și dacă nu îi ai, cu siguranță ai soțul sau măcar o prietenă la care să apelezi din când în când. Nu uita, provocările femeii moderne sunt multiple. Pentru a le face față trebuie să acceptăm ajutor. Astfel, eu am avut timp să mă ocup și de mine, să mă simt frumoasă și răsfățată. Am făcut o baie cu spumă și tot ritualul meu de înfrumusețare.

Ce a fost nevoie pentru un picnic reușit?

Bineînțeles, o mamă și o soție cu dispoziție bună :), familia și prietenii alături, iar pe parte organizatorică am pregătit așa:

  • sandwich-uri simple făcute la toast cu cașcaval și salam (doar cu ingrediente naturale, fără prostii – dacă m-ai urmărit până acum, știi că pun foarte mare accent pe alimentația sănătoasă – dacă este prima dată când mă citești și ești interesată și tu de acest aspect – Click here –>> Tu știi ce mănânci? – vor mai urma articole pe această temă).
  • cărniță și cârnăciori pregătiți la cuptor (pentru a evita efortul prea mare)
  • muultăăă salată asortată de legume + un dressing pregătit în prealabil și amestecat cu salata la picnic, nu înainte.
  • bineînțeles să nu uităm tortul meu preferat și delicios home cooked de prietena mea la cererea prietenei mele cele mai bune 🙂 Mulțumesc!
  • bere, vin, sucuri, apă și whiskey pentru cei puternici 🙂
  • pături, farfurii, tacâmuri și pahare de unică folosință, pungi de gunoi

Nu pare complicat deloc, nu? Nici nu a fost. Totul a ieșit conform planurilor și toată lumea s-a simțit foarte bine.

În încheiere, îți las un cadou, ajutată de talentata Ana, cum ziceam la începutul articolului. Îți oferim un desen care reprezintă un plic cu muulte flori.

Ce poți face cu el? Să îl printezi, apoi să îți scrii niște gânduri, dorințe, planuri pe care le ai. După aceea îți rămâne doar să te relaxezi colorând florile și plicul, iar în acest timp te poți gândi care sunt pașii de urmat pentru a duce la îndeplinire planurile și dorințele pe care ți le-ai notat.

Nimic nu se obține așteptând ca lucrurile să se întample fără a face nimic. Primul aspect care să sprijine realizarea a ceea ce ne dorim este să identificăm pașii de acțiune și să abordăm oamenii care ne pot ajuta. Când se implică mai multe persoane, șansele de succes sunt mult mai mari.

Vă mulțumesc tuturor pentru toate gândurile și urările primite și pentru că îmi sunteți aproape în cele mai frumoase momente.

Ție cum ți-ar plăcea să îți sărbătorești ziua de naștere?

Zi de picnic cu prietenii