Azi vin în ajutorul tău pentru a-ți crea propria garderobă capsulă de toamnă.

Ce înseamnă o garderobă capsulă? Ea este formată din acele piese esențiale, foarte versatile care nu se demodează prea curând. Ar trebui să fie în culori clasice precum: alb, negru, bej, gri, bleumarin etc. Eu vin cu câteva propuneri care poate nu respectă această „regulă de bază”, dar care cu siguranță pot fi abordate în diferite combinații care să te scoată din anonimat și care să elimine întrebarea frecventă: „Cu ce mă îmbrac azi?”.

În plus, dacă îți construiești o garderobă cu piese esențiale care nu se demodează şi care pot fi purtate în diferite combinații, te va ajuta nu doar să economisești timp în alegerea hainelor, dar vei salva şi bani.

Să începem de jos în sus, adică cu papucii. Daaa, la noi în Ardeal toate încălțările se numesc „papuci”, fie ei de casă, adidași, ghete, cizme, toți sunt papuci :).

Dar să nu te induc în eroare, din categoria ghete îți propun să ai în garderoba ta de toamnă… pam pam! Bocancii tip worker, fie ei de culoare deschisă ca cei pe care i-am ales eu, sau cei clasici negri.

Se numesc worker pentru că sunt făcuți după modelele folosite de muncitori care aveau rolul de a-i proteja și de a le oferi confort. Desigur, acum ei nu mai sunt creați doar în acest scop ci pentru că sunt și foarte chic.

Rochia lejeră neagră

Sau „the little black dress” cum o mai știm. Ea este clar o piesă nelipsită din garderobă indiferent de anotimp. Ador acest model pentru că transformă foarte ușor orice ținută, de la cea casual la cea elegantă și totodată este și extrem de comodă.

Rămân tot la rochii și nominalizez tot ca o piesă esențială și rochia midi tricotată. Am acest model de rochie în diverse culori și le aleg frecvent, mai ales în ultimul timp pentru că îmi ador burtica de graviduță și mă mândresc cu ea.

Am ajuns la geci și paltoane și nu îmi lipsesc din garderoba de toamnă paltonul roșu Pepe Jeans și geaca de piele de la Medicine. Paltonul roșu este o piesă atipică pentru o garderobă capsulă și o includ pentru că o ținută banală poate fi transformată foarte ușor cu ajutorul unui palton într-o culoare puternică. Toamna este ea destul de tristă ca anotimp, de ce să nu o înveselim purtând chiar culorile ei: roșu, galben sau portocaliu?

Geaca de piele, clar nu are cum să lipsească din garderoba ta de toamnă.

O ținută nu are cum să fie completă fără accesorii.

Pălăria neagră din lână – nu mai are nevoie de nici o detaliere.

Rucsacul este acel element absolut necesar pentru ca ținuta ta de toamnă să fie și practică. Doar nu vrei să pleci de acasă fără telefon, portfard, ochelari sau agendă, nu?

Am încercat să îți creez o imagine mai clară cu piesele propuse de mine de aceea am gândit două ținute de toamnă care să le includă pe toate.


Video: Marian Stan Events & More

M-am limitat doar la șapte elemente, dar aș mai fi inclus și puloverele de cașmir, blugii, fustele, eșarfele și cizmele. Tu ce alte articole de îmbăcăminte ai mai adăuga în garderba ta de toamnă?

Articol scris pentru SuperBlog 2020.