Al meu pitic merge la grădiniță și răcește des. Ai să zici: „okkk… și? Nimic neobișnuit până aici.” Așa este. Mai ales că acum suntem și în sezonul răcelilor. Nefiind singura persoană cu copil intrat într-o colectivitate, te rog să mă aprobi dacă și tu simți un disconfort major atunci când trebuie să ne ținem copiii acasă din cauza unei răceli, oricât de normal este acest aspect și oricât am încerca să ne adaptăm. La fel de deranjant este și când picăm noi victima unei răceli necruțătoare.

Cum ne-am mărit rezistența la răceli?

Deși la început mi-am tot zis că este doar o perioadă și va trece, am început totuși să caut soluții prin remedii naturale pentru a ne face sistemul imunitar mai puternic. De ce? Pentru că:

  • a apărut și fenomenul Covid
  • după ce a reînceput Teo grădinița, mergea 3 zile apoi o săptămână stătea acasă
  • între timp s-a instalat și surioara în burtică și am început să răcesc și eu la fel de des ca el

Astfel l-am descoperit pe SALIN și am aflat că aceste aparate sunt foarte eficiente în tratarea și prevenirea afecțiunilor respiratorii chiar în confortul propiei case prin realizarea terapiei saline. Nutrienții din componența sării au capacitatea de a stimula producția de anticorpi din organism, prin urmare au efecte directe asupra întăririi sistemului imunitar.

Există 3 tipuri de purificatoare de aer SALIN:

  • Salin Plus – ideal pentru spațiile mari pentru că are capacitatea de a trata un volum de 150 m3 de aer (aproximativ 50 mp)
  • Salin S2 – alegerea potrivită pentru a purifica o cameră cu o dimensiune normală dintr-un apartament
  • Inhalator InSalin – dispozitiv destinat utilizării la purtător ceea ce permite folosirea la școală, la sala de gimnastică, la serviciu etc.

După ce am achiziționat Salin S2 și am început să îl folosim, am aflat și am simțit și restul efectelor benefice pe care le oferă aceste aparate încă din prima lună.

Efecte Igienice GeneraleEfecte Medicale GeneraleEfecte Terapeutice
– reține praful
– elimină fumul de țigară
– elimină mirosurile neplăcute (transpirație, mucegai, cărti vechi)
– o calitate deosebita a aerului care devine proaspat și plăcut respirației
– mărește rezistența la răceli
– ajută la un somn liniștit și odihnitor
– asigură o stare de confort psihic
– produce desfundarea căilor nazale și chiar reducerea sforăitului
– de ajutor în rinite, sinuzite, laringite, alergii
– rezultate favorabile în astm bronșic, bronșite, recuperări în TBC etc

Din fericire, nu a fost nevoie să îi simt efectele terapeutice și nici nu suntem fumători, dar restul beneficiilor menționate mai sus le-am simțit din plin. Am observat chiar că nu am mai avut probleme cu țânțarii de când am început să îl folosim.

Am tot stat să mă gândesc și la dezavantajele acestui aparat și realizez că nu am nici măcar unul de spus. Poate doar acela că trebuie să îi schimb blocul filtrant după patru – șase luni de utilizare :). Nu mă pot plânge nici măcar din cauza prețului, pentru că sunt accesibile pentru toată lumea.

Eu folosesc Salin S2 în dormitor și în camera lui Teodor minim 8-10 ore pe timpul nopții și după patru luni de când l-am descoperit mă declar mulțumită și îți recomand să încerci și tu aparatele Salin pentru a te convinge singur.

Articol scris pentru SuperBlog 2020.