Am descoperit această locație superbă datorită paginii de Facebook a familiei Boeriu – Plimbaro. Dacă îi vei urmări te vei bucura de poze frumoase și povești interesante din plimbările pe care le fac. Dacă dorești să cunoști mai bine familia din spatele călătoriilor detaliate pe Plimbaro, Alexandra a postat AICI un articol în care a detaliat povestea celor „trei Boieri”, după cum i-a numit ea.

Experiența de la Zaga Zaga a fost una foarte relaxantă și frumoasă. Încă de când am ajuns am rămas plăcut surprinși. Am lăsat mașinile în parcarea generoasă dinainte de intrarea în complex, apoi am fost întâmpinați de o trăsură trasă de un cal și conduși către cazare. Am fost un grup de 8 persoane, noi fiind singura familie cu copil. Am avut închiriate două bungalow-uri și două căsuțe plutitoare. Există și posibilitatea de cazare într-o zonă de glamping, în corturi tip iurtă dotate cu aer condiționat. Corturile sunt ridicate pe o platformă din lemn, au o mică terasă în aer liber și sunt foarte frumos luminate pe timpul nopții. 

Trăsură cu cal – Zaga Zaga Land
Iurtă – Zaga Zaga Land

Atât căsuțele plutitoare cât și bungalow-urile au condiții foarte bune. Sunt curate și cu baie proprie.  Singura diferență între ele fiind spațiul: bungalow-urile sunt un pic mai încăpătoare și au un geam mare cu o priveliște superbă direct către pontonul aflat pe malul canalului. Ele sunt dotate cu două paturi: unul matrimonial la parter plus încă unu pentru copii, aflat la etaj.  Dacă se dorește folosirea ambelor paturi trebuie achitată o taxă în plus (fără taxă, doar un singur pat este pregătit cu lenjerie).

Căsuțe plutitoare – Zaga Zaga Land
Bungalow – Zaga Zaga Land

Tot resortul este un concept unic și ecologic unde nu ai cum să te plictișești. Se pot face diverse activități în aer liber care îi vor încânta atât pe cei mici cât și pe cei mari. Ai posibilitatea să:

  • pescuiești direct de pe ponton
  • să te plimbi cu barca, fie ea cu pedale, cu vâsle sau electrică
  • să vizitezi livezile, crescătoria  de sturioni și păstrăvi sau ferma de animale și păsări (vei găsi chiar și canguri) sau pădurea cu căprioare
  • să te plimbi cu bicicleta (poți să vii și cu bicicleta proprie)
  • să te aventurezi în  parcul cu trasee de diferite grade de dificultate
  • să te bălăcești în piscină (noi am mers la sfârșit de Septembrie, iar piscina era încă deschisă fiind încălzită – există și piscină pentru copii)
  • să joci tenis pe terenul special amenajat
  • să participi la diferitele evenimente cu tematică unde se face și foc de tabără (noi am participat la Sărbătoarea Mustului). Se țin chiar și concerte
  • să sărbătorești un moment important, nuntă, botez sau un alt eveniment privat. Au un hambar special amenajat pentru așa ceva

Trebuie să iei în calcul că rezervarea trebuie făcută cu mult timp înainte pentru că au cerere foarte mare.

Singurul aspect care ne-a dezamăgit și ar trebui îmbunătățit este în ceea ce privește mâncarea. Nu a existat diversitate, meniul fiind cam sărac, mâncarea comandată nu a fost tocmai grozavă, iar prețurile destul de mari pentru ceea ce oferă. Nu mai zic de mâncare baby-friendly pentru că deja pretențiile mele devin prea mari :). M-am așteptat să găsesc multe specilități pe bază de pește, având în vedere că au crescătorie proprie. Micul dejun a fost același în fiecare zi, dar era sățios și a constat într-un platou cu mezeluri, brânzeturi și legume plus posibilitatea de autoservire cu fructe și plăcinte de casă cu mere sau brânză.

La întoarcere, pe drum înspre Brașov, există un local unde mâncarea este fooarte bună și trebuie neapărat să mergi dacă ești prin zonă. Este vorba despre restaurantul cu specific unguresc Hanu Paprika din comuna Ozun, județul Covasna. Au și loc de joacă pentru cei mici. Fiind mâncarea foarte bună pentru a prinde loc trebuie făcută rezervare.

Pentru a-ți face o imagine mai clară despre Zaga Zaga, prietenii noştri de la Plimbaro vor posta un clip zilele următoare unde poate au fost surprinse mai bine unele detalii.

Tu ai fost la Zaga Zaga?