Sursă: Viewsplash – Apostolos Vamvouras

Te-ai întrebat vreodată de ce noi femeile iubim pantofii? Am stat și m-am gândit un pic și cred că totul pornește chiar din copilăria noastră când auzim pentru prima dată povestea Cenușăresei. Inevitabil se leagă cumva în creierașul nostru că un pantof poate să ne aducă marea dragoste. Doar că înainte de toate, pantofii devin marea noastră iubire… cel puțin, pentru mine, au fost.

Parcă începe să facă sens nu este așa? Hai să dezvoltăm un pic subiectul. Să îți zic cum mă simt eu atunci când înlocuiesc talpa comodă de la teneși cu tocurile irezistibile de la pantofi, când aleg să fac asta, de unde mi-am cumpărat o parte dintre pantofi și sunt tare curioasă dacă te vei regăsi și tu în cele ce urmează să spun.

Acum poate gândești: „oh, eu am trecut la adidași cu mult timp în urmă și foarte rar aleg să mai port pantofi, doar la evenimentele speciale”. Recunosc că și eu mă încadrez aici, dar am decis să fac o schimbare și să aleg să port încălțăminte cu toc mai des, nu doar la evenimentele care îmi cer asta.

De ce ar trebui să purtăm tocuri mai des?

Prietena mea mi-a trimis ieri această poză:

Sursa: Google

Și am început să râd imediat pentru că fiind însărcinată am început să simt cum pierd controlul asupra corpului meu. Am momente când mă privesc în oglindă și nu văd altceva decât o versiune de a mea grasă, uitând pe moment tot procesul prin care trece corpul nostru miraculos pentru a aduce pe lume un copil. Don’t blame me! Cred că toate am trecut prin asta în perioada sarcinii.

Așadar primul motiv pentru care ar trebui să purtam tocuri mai des este:

1. Dimensiunea nu contează

– indiferent de schimbările prin care trece corpul nostru, pantofii se vor potrivi în continuare și se vor adapta. Garantez, că dacă imaginea despre tine are de suferit în ochii tăi, pune niște tocuri și instant vei prinde încredere și vei căpăta o atitudine de „sunt cea mai sexy femeie”. Ei niciodată nu ne vor face să ne simțim vinovate pentru kilogramele acumulate.

2. Pantofii nu îmbătrânesc

Prefer să aleg pantofi versatili care nu se demodează de la un an la altul. Iubesc pantofii în culori nude, dar desigur nu îmi lipsesc nici cei de culoare neagră sau roșie. Cu ei, mereu am reușit să transform o ținută obișnuită într-una elegantă și sexy, chiar daca era vorba despre niște blugi și atât.

Sursă: Viewsplash – Apostolos Vamvouras

3. Ne dau curaj să îndrăznim

Chiar dacă ești o persoană timidă și nu ai curaj să ieși din zona de confort prin alegerea unor haine diferite față de ce porți în mod normal, sunt sigură că poți începe să îndrăznești alegând o pereche de pantofi altfel, poate mai colorați. Atunci când eram blocată și nu mai știam ce să aleg să îmbrac, pantofii au reușit să mă scoată din anonimat.

4. Ne fac feminine indiferent de situația în care ne aflăm

Sursa: Google – Marilyn Monroe

Mersul pe tocuri ne schimbă postura și atitudinea (în bine desigur). Marilyn Monroe ne-a învățat că putem fi feminine și cochete în orice moment, datorită pantofilor.

Chiar și atunci când oamenii nu pot vedea tocurile (cum ar fi în fotografiile de prim-plan sau când vorbești la telefon) diferența în atitudine va fi observată.

Eu mi-am făcut singură o promisiune. Începând din această toamnă voi alege mai des să port încălțăminte cu toc, fie el mai mic sau mai mare și indiferent de formă, toc să fie!

Cu această ocazie, am trecut pragul magazinului Raxela, din Eliana Mall Brașov. Îmi place Raxela pentru că este un brand românesc și oferă calitate și varietate prin modelele de pantofi pe care le au.

Din păcate când am mers eu încă nu băgase colecția de toamnă-iarnă. Asta înseamnă că urmează să îi vizitez iar foarte curând.

Totuși vreau să îți arăt câteva modele pe care le aveau și erau reduse cu 20% față de prețul întreg. Am adăugat și încălțăminte fără toc, pentru că realizez că este imposibil să fim pe tocuri toată ziua având în vedere programul agitat de working mom life.

Cât despre tine ce poți să îmi spui? Ești la fel de pasionată de pantofi? Câte perechi ai? Niciodată destui, pariez! 🙂

Pentru localizare, program și contact:

Eliana mall – site oficial

Eliana mall – pagina de Facebook