Cea mai grea schimbare după ce apare copilul este timpul tău. Timpul tău și doar al tău! Am dreptate dragă mămică?

Îți mai aduci aminte perioada în care te trezeai și te dădeai jos din pat când vroiai? Sau când efectiv stăteai tolanită pe canapea socializând cu prietenele și hotărând unde anume să mergeți în seara asta? Sau când aveai timp să îți faci ritualul de înfrumusețare în detaliu? Da! Acel ritual care avea nevoie de două ore! Două ore doar ale tale!

Eu, înainte să existe Teodor, duminica o aveam rezervată pentru a mă „pregăti” pentru noua săptămână. Asta însemna o baie luungă, cu sare, cu mirosuri, muzică în căști împreună cu o carte sau poate doar cu telefonul. Stăteam așa cam… 30 minute, după care urma, exfolierea cu zațul de cafea combinat cu uleiul de cocos și cu cel de măsline. Nelipsita mască de față, de păr, curățatul unghiilor și al călcâielor. Abia apoi urma „banala” baie :). Sună atractiv nu? Dacă te face să te simți mai bine nici eu nu mai am parte de aceste două ore. Fac toate astea pe bucăți pe parcursul întregii săptămâni.

Psihologii spun că ar trebui să ne alocăm două ore, doar pentru noi, zilnic! Da, ai citit bine.. zilnic! Știu… este imposibil. Acum timpul parcă este supra-estimat. Nu simt că ziua are 24 de ore. Nu știu când trec și niciodată nu-mi ajung! Te regăsești? De fiecare dată când ajungi iar extenuată poate chiar și bolnavă îți promiți ție însăți că de mâine vei avea mai multă grijă de tine. Ești conșientă și știi că trebuie să faci asta pentru a avea grijă de familia ta. Că dacă nu ești aptă nu vei avea cum! Dar nu trece mult și iar timpul devine insuficient. Nu mai încap și acele ore pentru tine.

Acest articol este un semnal de alarmă! Vreau să te trezești și să începi chiar acum să ai mai multă grijă de tine! Nu de mâine, nu de Luni! Îți voi spune cum anume să faci asta.

Cele 8 calități ale unei mămici împlinite

ArmonieEchilibruCurajGenerozitate
FericireÎnțelepciuneCurățenieFrumusețe

Calitățile 1 și 2 – ARMONIA și ECHILIBRUL

Armonia este un acord între sentimente, abordare și solidaritate. Este interacțiunea mulțumitoare între ceea ce crezi, ce spui și ce faci.

Echilibrul este o stare de stabilitate emoțională și rațională în care ești calmă și capabilă să iei decizii și hotărâri sigure.

Aceste două calități sunt poate cele mai importante dintre toate deoarece servesc drept fundație pentru celelalte. Introducerea de mai sus, descrie perfect capacitatea noastră contradictorie în ceea ce privește gândurile cu faptele. Când gandurile, sentimentele, vorbele și acțiunile tale nu sunt în armonie, acest lucru se vede într-un dezechilibru – te simți agitată, inconfortabil, simți că lipsește ceva, așa că îți este greu să iei decizii raționale, cu calm. De aceea, aceste două calități formază o pereche.

Pentru a te asigura că ele sunt prezente în viața ta trebuie să fii atentă la sentimentele tale. Cuvintele, acțiunile tale îți indică clar gândurile. Trebuie să menții mereu această stare de conștiință și vei observa când aceste două calități lipsesc. Când dezechilibrul apare, trebuie să oprești orice ești pe punctul de a face sau a spune. Fii atentă când ești agitată. Este semn de slăbiciune. Dacă citești iar definiția echilibrului – o stare de stabilitate emoțională și rațională în care ești calmă și capabilă să iei decizii și hotărâri sigure vei înțelege că asta este temelia pentru a avea o viață dominată de un comportament puternic și corect.

Calitatea 3 – CURAJUL

Când gândurile și sentimentele sunt în armonie, curajul te ajută să le manifești sub forma cuvintelor și a acțiunilor. Pentru femei este dificil să aibă curaj. Le este frică să nu rănească. Este mult mai ușor să îți faci rău ție însăți decât să rănești pe altcineva, nu? Ne este frică să nu supărăm, ne este teamă că nu vom fi iubite de copiii noștri, că soțul va divorța, că ne pierdem locul de muncă și lista poate continua mult și bine. Singura metodă pentru a înfrânge teama este acțiunea! Atunci când găsești curajul să spui ce gândești, să faci ce crezi că trebuie făcut îți exprimi nevoile și sentimentele.

Calitatea 4 – GENEROZITATEA

Ca femei, suntem obișnuite să fim prea generoase cu timpul nostru, cu sprijinul, cu dragostea și cu banii noștri. Dar, a da doar de dragul de a da nu prea se potrivește cu definiția generozității – și anume – generozitatea înseamnă că ceea ce dai să fie benefic și pentru tine și pentru persoana căreia îi oferi. Așa că permite-mi să te întreb: ce simți când renunți constant la tine? Pentru că simți că trebuie să o faci? Sau pentru a te simți inclusă? Dai din vină sau din rușine? Dai pentru că îți faci griji pentru ce vor crede ceilalți dacă nu o faci? Dacă un act de generozitate face bine celui care primește, dar îi face rău celui care dă, atunci pentru mine nu este generozitatea adevărată. A da trebuie să te facă mai bună nu mai rea!

Calitatea 5 – FERICIREA

Fericirea este o stare de bine și de satisfacție.

Atunci când ai curajul de a-ți trăi viața în armonie și în echilibru, când înțelegi și practici generozitatea în cel mai adevărat sens, fericirea apare spontan!

Fericirea nu este un lux. Este o necesitate! Când ești fericită abordezi noi provocări cu o minte clară care caută soluții pozitive și vezi posibilitățile înaintea problemelor.

Dacă nu ești fericită te îndemn să cauți locul unde există discordanțe în locul armoniei. Ai vrut să spui sau să faci ceva dar ti-a lipsit curajul de a acționa? Ai fost prea darnică din motive greșite? Când nu ești fericită simți ca și cum ceva ți-ar lipsi, iar această stare de lipsă nu este benefică fiindcă va conduce la decizii care nu sunt luate cu gândul la rezultatele pe termen lung.

Calitatea 6 – ÎNȚELEPCIUNEA

Înțelepciunea este cunoașterea acumulată în viață dobândită prin experiență. Iar ea nu are legătură cu cât de multe studii ai făcut.

A-ți exercita înțelepciunea înseamnă să reduci zgomotul vieții și să te conectezi la convingerile tale principale pentru a lua decizii cu cap. O femeie înțeleaptă își dă seama când viața ei este dezechilibrată și găsește curajul să facă ceea ce este corect, nu ce este ușor și acționează pentru a corecta dezechilibrul.

Calitatea 7 – CURĂȚENIA

Această calitate se referă la a respecta importanța ordinii și a organizării.

Când ții în jurul tău lucruri care nu au valoare pentru tine ajung să te facă și pe tine lipsită de valoare. Dacă această calitate nu se află în centrul preocupărilor tale, nu vei dobândi în nici un chip puterea de a-ți controla destinul și vei rămâne în dezordinea pe care ai creat-o.

Calitatea 8 – FRUMUSEȚEA

Frumusețea este calitatea sau mulțimea de calități ale unei persoane care aduce plăcere simțurilor sau exaltă în mod plăcut mintea ori spiritul.

Frumusețea este ceea ce crezi atunci când incluzi toate cele 7 calități menționate anterior. Când acționezi pentru a avea armonie, echilibru, curaj, generozitate, fericire, înțelepciune și frumusețe în viață, vei elibera încredere în ceea ce ești. Și nu există nimic mai frumos decât o femeie încrezătoare.

FĂ-ȚI O PROMISIUNE

Trebuie să îți aloci măcar 30 minute zilnic doar pentru tine!

Am o vorba: Dacă mami e fericită, toată lumea e fericită! Te rog printeaz-o sau scrie-o de mână și pune-o undeva la vedere unde poate fi vazută și de restul persoanelor din casă. Sunt sigură că soțul, copiii au nevoie doar de un imbold pentru a le aminti ce minunată e mami atunci când este femeie și nu doar mamă.

Marian mi-a înțeles vorba. În zilele când nu îmi aloc cele 30 de minute devin ciufută, irascibilă și tristă. Atunci el este cel care îmi pregătește o baie fierbinte, un pahar de vin și cartea preferată. Știu că pare imposibil câteodată dar crede-mă că dacă stai 30 de minute cu căștile pe urechi și nu auzi ce este în jur, lumea nu se va sfârși! Îți garantez. Aceste 30 de minute zilnic te vor ajuta să construiești femeia care să întrunească cele 8 calități.

Ești prea puternică pentru a mai reveni de unde ai plecat.