Cauți papucei cu talpa flexibilă pentru copilul tău? Vrei să îi susții dezvoltarea și dorința de explorare astfel încât mersul să îi fie ușurat?

Landschuh – papucei Primigi

Azi vreau să îți prezint o afacere românească care ajută părinții să aleagă încălțămintea potrivită pentru copiii lor. Îmi doresc să susțin micile afaceri și să încurajez achiziționarea produselor de calitate de la afaceri locale, de aceea am inițiat secțiunea Susțin micile afacerii pentru a face cunoscute branduri românești de la care am cumpărat și am fost mulțumită.

Azi îți prezint magazinul online Landschuh.ro. Nu îmi doresc să îți prezint doar afacerea și produsele ci și omul din spate. Persoana care pune suflet și care face ca totul să fie posibil.

Stii vorba: „Oamenii cumpără de la oameni„? Este important ca afacerile mici sau cele la început de drum să lase clienții să afle și povestea din spatele businessului, nu doar despre produsele sau serviciile lor.

Cine este omul din  spatele Landschuh.ro?

Laura este mămica din spatele Landschuh și i-am adresat câteva întrebări prin care să reușim să înțelegem mai bine cine este și de ce și-a dorit să dezvolte o astfel de afacere.

Bună Laura, aș vrea să te întreb în primul rând, ce ne poți spune despre tine?

E o întrebare grea 😊 și dacă ar fi să spun despre mine cele mai importante lucruri ar fi că sunt mama unei fetițe de 7 ani și a unui băiețel de 4 ani. Fiecare zi cu ei este altfel și aduce provocări , însă nu trece una fără să fiu recunoscătoare că îi am și fără să învăț de la ei. Cred foarte tare că noi, părinții trebuie să învățăm de la ei și nu invers și că rolul nostru e să îi ajutăm să își descopere drumul și să ii susținem .

Ne plac foarte tare vacanțele, unde reușim să ne conectăm și să descoperim locuri și oameni noi. Am încercat atât sailing-ul cu copiii, pe apele Mării Ionice sau Mediterane, cât și vacanțele cu autorulota, ocazii în care poți descoperi colțuri ascunse, mai puțin populare, dar pline de energie pozitivă și farmec. Altfel, împrejurimile Brașovului sunt extraordinar de frumoase și mereu avem ceva nou de descoperit.

Pe plan profesional, până înainte de această pandemie am lucrat într -o companie multinațională, timp de 7 ani, atât în străinătate cât și în țară . Aici am întâlnit oameni și situații, de la care am învățat foarte multe și fiecare experiență a contribuit mult la formarea mea, ca om.

Cum a pornit afacerea Landschuh, care este povestea magazinului cu papucei confortabili pentru copii?

Ideea acestui magazin a venit din nevoia de a găsi pentru copiii mei încălțăminte casual, confortabilă , calitativă, lejeră, care să nu îi deranjeze sau să îi încurce în mers. S-a întâmplat de mai multe ori să cumpăr încălțăminte pentru ei, care aparent părea în regulă, dar ulterior s-a dovedit total nepotrivită, provocându -le chiar răni.

Apoi am căutat ca încălțămintea să fie și foarte rezistență, pentru că știm cât de mult se mișcă copiii. Se spune că în medie, un copil face 17000 de pași pe zi. Așa că , mă străduiesc să caut producători specializați, cu studii și experiență în producerea încălțămintei pentru copii. Planul meu este ca în viitorul apropiat să deschid și un magazin fizic, în Brașov , pentru a reuși să ofer experiența probării și șansa celei mai bune alegeri pentru încălțămintea copiilor noștri.

Am înțeles că ai apelat chiar și la un doctor ortoped pentru a afla cum ar trebui să fie papuceii copiilor astfel încât să îi ajutăm să exploreze. Ne poți spune la ce ar trebui să fie mămicile atente atunci când aleg  încălțămintea piticilor?

Da, cunosc un medic ortoped și mi-a confirmat și el că atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, cel mai sănătos este mersul desculț. Copilul își dezvoltă mersul natural, sănătos, corpul  căpătând  treptat rezistența de care are nevoie în creșterea și dezvoltarea lui. 

Însă avem nevoie să ne protejăm picioarele de frig, de diverse  denivelări  sau pericole așa că cel mai bine este să achiziționăm  încălțăminte  care  să  imite mersul desculț, pe cât posibil sau să aibă talpa foarte flexibilă. De asemenea și materialele din care este produsă încălțămintea este foarte importantă. Este bine să fie pe cât posibil din materiale naturale.

Misiunea ta, care este schimbarea pe care ți-o propui să o aduci clienților tăi?

Misiunea mea este să ofer părinților un „loc” în care să poată avea încredere că pot găsi perechea de încălțăminte potrivită copilului, în funcție de vârstă, de sezon. De aceea, mă pot contacta oricând și îi pot ajuta în concretizarea alegerii lor.

Am luat legătura și cu multe alte branduri și am observat că au o reticență în a veni și pe piața din România . De aceea, îmi doresc să îi conving că și în România este cerere pentru încălțăminte de calitate pentru copii și că este importantă sănătatea și dezvoltarea copiilor noștri.

Caut producători care pun accent pe sustenabilitate și care se străduiesc în procesul lor de producție să minimizeze impactul asupra mediului. De altfel și eu, am căutat pentru ambalajele de transport, producători locali de ambalaje, care folosesc materie prima reciclată.

Consider că trebuie să ne gândim serios la lumea în care vor trăi copiii noștri și să ne străduim, cât putem și cum putem, să minimizăm schimbările climatice.

Care este cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat până acum?

Fiind la început de drum, cea mai mare provocare este desigur startul afacerii. Trebuie să îmi dezvolt cunoștințele în toate ariile și care țin de un start-up. Necunoscutele sunt de obicei o provocare însă cred că exact asta îmi place și că sunt obligată să mă organizez foarte bine. Altfel, nu aș putea să termin tot ce am de făcut.  

Nici perioada aceasta de pandemie, când nesiguranța planează în toate domeniile nu ajută foarte mult, însă sper să depășim acest obstacol cât mai repede și să reușim să revenim la normal, pe cât posibil. Cu siguranță, vor veni alte provocări dar ele vin cu un scop precis și sunt pregătită pentru ele.

Unde vă poate găsi lumea? De unde se poate comanda?

Ne adresăm părinților și ne pot găsi:

  • atât pe adresa site -ului www.landschuh.ro
  • pe pagina de Facebook
  • pe pagina de Instagram
  • și desigur ne pot contacta prin mijloacele obișnuite: telefon (0723815649) si email (contact@landschuh.ro).
Ne lași un gând, un citat sau orice consideri de folos pentru încheiere?

Cred că noi, oamenii, avem nevoie de conectare, atât între noi cât și cu natura și trebuie să profităm și să scoatem ce e mai bun din fiecare experiență. Să ne străduim să trăim cât mai mult în prezent și să profităm cât mai mult de fiecare moment. Știu că pare un clișeu dar cred foarte mult în esența această.

Ce produse găsești în magazinul online Landschuh?

Încălțăminte pentru copii de la producători renumiți la nivel internațional pentru calitatea oferită și cu expertiză, precum: Froddo, Primigi, Mikk-line.

Eu am ales pentru Teodor o pereche de sneakers de la Primigi (a fost prima dată cand am achiziționat o pereche de papucei de la acest brand).

Pielea folosită în interiorul papuceilor nu conține crom, iar părțile metalice nu conțin nichel. Se elimină astfel eventuale reacții alergice, neplăcute.

Review personal asupra papuceilor 

Mi-a plăcut foarte mult designul acestor sneakers și că sunt foarte ușurei.
I-au permis lui Teodor să alerge și să se cațere în voie fără să fie încurcat în vreun fel. Ba chiar a fost și foarte mândru de ei, spunând că îi plac.

Dacă ești în căutare de papucei pentru primvără pentru copilașul tău, îți recomand să te uiti pe www.landschuh.ro și să cumperi cu încredere.