În articolul trecut, am împărtășit câteva trucuri de curățenie care mă ajută să mențin ordinea în casă și să nu mai pierd mult timp cu treburile casnice. Ziceam că voi reveni cu un articol nou în care voi povesti un pic și despre produsele de curățenie pe care le folosesc.

Am grijă să nu folosesc produse toxice și citesc cu atenție eticheta cu instrucțiunile de utilizare și măsurile de precauție. Urmăresc să fie prietenoase cu mediul înconjurător și să nu îmi afecteze sarcina sau familia.

De ce trebuie să acordăm o atenție deosebită la produsele cosmetice și de curățenie în sarcină?

Vaporii toxici pe care îi inhalăm sau anumite substanțe care intră în contact direct cu pielea pot ajunge la făt și pot provoca dereglări hormonale, deficit de creștere, malformații și chiar cancer.

Specialiștii sunt de parere că fătul de sex masculin este chiar mai afectat și s-a descoperit că din cauza substanțelor toxice cu care a intrat în contact mama, au apărut malformații ale aparatului reproducător și dereglări hormonale care duc de cele mai multe ori la infertilitate sau cancer de prostată.

Produse care pot fi periculoase în sarcină și la care trebuie să fim atente atunci când le folosim:

  • detergenții pentru covoare, geamuri și pentru obiectele sanitare (soluția pentru aragaz/ cuptor poate fi cea mai periculoasă)
  • dezinfectanții
  • odorizantele pentru cameră – eu am ales să nu le mai folosesc deloc încă de la prima sarcină
  • înălbitorii
  • varul
  • vopselurile pe bază de ulei (cele care emană un miros puternic și pot provoca greață, amețeli și dureri de cap chiar și unui om sănătos). Sunt ceva mai recomandate vopselurile pe bază de apă sau latex.
  • pesticide

O metodă sigură ar fi să utilizăm produse naturale, precum oțetul sau bicarbonatul, dar recunosc totuși că prefer ceva gata făcut de aceea am mers pe o gamă bio pe care o achiziționez de la Casa Italiană din incinta Eliana Mall Brașov.

Se știe că produsele destinate pentru România sunt mai slabe din punct de vedere calitativ față de cele destinate pentru UE. Ai idee cum îți dai seama de acest lucru? Dacă verifici codul de bare, primele cifre ne definesc țara de origine. Aici găsești toată lista de coduri.

De exemplu, pentru produsele provenite din Italia codul trebuie să înceapă cu 80-83. Dacă tot nu mă crezi, ia două produse la fel, unul destinat pentru România, iar celălalt pentru Germania, Italia, Franța etc și observă diferența după utilizare.

Nici eu nu știam acest aspect, dar l-am aflat de la doamna drăguță care servește la Casa Italiană din Eliana Mall Brașov. După ce mi-a zis, m-am documentat un pic fiindcă m-a facut curioasă.

Produse pentru baie pe care le folosesc – soluție pentru geamuri/ oglinzi, pentru toaletă și detergent dezinfectant pentru baie

  • Declarate dermato – compatibile în baza testelor de citotoxicitate efectuate
  • Produse hipoalergenice, obținute din materii prime de origine vegetală din surse regenerabile, complet biodegradabile

Produse pentru bucătăriedetergent de vase, degresant și spray pentru cuptor

Produse pentru haine și pardoseli

Ziceam că pentru pardoseli aș vrea să renunț la produsele de curățat și să dezinfectez cu ajutorul unui mop cu aburi.

Eu sunt foarte încântată de aceste produse. Sunt sigure pentru sarcină cât și pentru copii, nu au miros puternic, nu sunt testate pe animale și nici nu le afectează, iar în plus nu trebuie nici să folosesc mănuși atunci când le utilizez.

Aici găsești și alte produse, nu doar cele pentru igienă. Achiziționez des și suc de roșii, care nu conține altceva decât roșii proaspete fără adaos de sare sau zahăr, paste, biscuiți fără gluten, produse pentru copii și multe altele.

Pentru localizare, program și contact:

Eliana mall – site oficial

Eliana mall – pagina de Facebook