Azi vreau să vorbim despre ce gândim noi femeile atunci când primim flori. Soțul meu mi-a spus că eu nu îi arăt că întradevăr apreciez atunci când îmi aduce un buchet frumos. De cele mai multe ori, nu arătăm bucuria pe care o simțim atunci când o persoană dragă ne dăruiește flori. Gândim ceva, dar transmitem altceva.

Adevărul este că indiferent de motiv, faptul că am primit un aranjament drăguț ne va face să ne simțim speciale, iubite și apreciate. E drept, e frumos să le primești din partea cuiva drag, dar este și mai palpitant și mai incitant să le primești când… nu te aștepți… Gestul de a oferi flori este modalitatea cea mai gingașă de a transmite emoţie şi căldură.

Din acest articol vei afla și cum să întreții  buchetul primit, cum să facem să rămână florile proaspete cât mai mult timp (sfaturi de la specialiști, nu de la mine). Totodată, vreau să îți fac cunoscută și o florărie din Brașov unde nu doar că vei găsi cele mai frumoase aranjamente, ci este și un loc în care te vei încărca cu energie pozitivă imediat ce le vei trece pragul. Eu așa am pățit.

Florăria Mara – Eliana Mall Brașov

Prin urmare, primele gânduri pe care le avem atunci când primim un buchet de flori fără un motiv anume sunt:

 • Aveam nevoie de asta!

Atunci când traversăm o perioadă mai dificilă la muncă sau chiar în familie, o floare primită la momentul potrivit va fi acea încurajare de care chiar am avea nevoie. În orice zi, oricât de grea ar fi, ea va fi înseninată dacă soțul vine acasă cu flori:„Cu siguranţă ştii cum să mă faci să trec peste greutăţi.”

 • Mă simt atât de specială! (cu gura până la urechi și țopăind fericită)

Acea reacţie hiperactivă de „Sunt atât de bucuroasă că mi-a făcut o surpriză”, încât florile cad pe locul doi. Reacţia este amplificată de surpriză, de culori şi de gândul că cel care s-a gândit la ea este minunat. 

 • Este un bărbat adevărat!

Să nu ne mințim! Orice bărbat care dăruiește flori va crește în ochii noștri garantat. Mai ales la început de relație, atunci când un tip ne dăruiește flori  vom gândi că  „Nu se preface! Este un bărbat serios!„. Mai târziu, după câțiva ani, acel bărbat considerat „serios” va reuși să ne facă să ne simțim răsplătite pentru tot ceea ce facem.

 • Prietenele mele vor fi invidioase! Abia aștept să le pun pe Facebook, Instagram etc.

Unora dintre noi ne place să ne lăudăm un pic. Fie că primim un buchet de flori la birou sau acasă el trebuie arătat! „Sunt iubită! Să știți cu toții!”

Totuși chiar și atunci când primim flori cu un motiv, impactul va fi tot unul pozitiv.

 • Ok. Te iert.

Dacă ea se așteaptă să primească buchetul, în urma unei neînțelegeri minore sau în urma unei discuții în contradictoriu, ea va gândi: „Ok, nu mai trebuie să dormi pe canapea”. Chiar dacă îl primește cu un motiv, ceea ce trebuie să reții este că un buchet de flori o va ajuta să nu țină supărarea prea mult timp.

 • Nu rezolvă nimic aceste flori!

Ei bine, dacă cearta a fost mai serioasă,  noi vom gândi: „Chiar crezi că poți rezolva orice cu un buchet de flori?”  Mesajul pe care trebuie să îl înțelegi este că „Încă sunt supărată pe tine!”. Încearcă un buchet mai mare sau poate o suită de buchete. E clar că se lasă mai greu impresionată de data asta.

 • Nu a uitat că azi este o zi specială!

Cu ocazia zilei noastre de naștere, sau cu ocazia unei aniversări, trebuie neapărat să primim flori. Neapărat! „Încă mă mai iubește! Nu a uitat care sunt florile mele preferate!”

Locul de care am menționat la începutul articolului se numește Florăria Mara din incinta Eliana Mall Brașov.

Florăria Mara – Eliana Mall Brașov

Florăria Mara din Eliana Mall, nu este doar o florărie. Este o oază de relaxare! Cât am stat la ei m-am transpus într-un mediu în care tot ce m-a înconjurat m-a liniștit instant.

Încă de la intrare vei remarca foarte multe lucruri drăguțe. Decorațiuni, tablouri, rame foto, lămpi, jucării hand-made,  dar și flori puse în aranjamente deosebite. Tu știai că există flori naturale care nu trebuie udate? Ei bine, eu am aflat că există flori care se hrănesc cu aer! Deci există soluții chiar si pentru femeile foarte ocupate care nu au timp să îngrijească florile primite.

Iar dacă nu reușești azi să le treci pragul, poți să comanzi online un buchet de flori care să vina direct acasă sau la birou.

Îți recomand să îi vizitezi și să te bucuri de toate lucrurile frumoase pe care le au.

Pe final de articol, i-am rugat pe cei de la Florăria Mara să ne spună și:

Cum putem să păstrăm florile proaspete mai mult timp?

 • dacă buchetul este unul mai complex care conține mai multe tipuri de flori, ambalajul trebuie îndepărtat; la fel și panglica cu care sunt legate pentru a nu fi sugrumate – astfel își trag apă mult mai bine
 • tijele florilor se taie în mod oblic, la o distanță de 1 cm de capătul acestora
 • frunzele de pe tijele florilor care stau în apă trebuie îndepărtate și ele
 • apa trebuie schimbată o dată pe zi și vasul curățat bine pentru a elimina bacteriile care se dezvoltă foarte repede în mediu umed
 • tăietura trebuie și ea împrospătată la schimbarea apei
 • buchetul se ține într-un spațiu aerisit, luminat, însă nu în razele directe ale soarelui pentru a nu se păta și nici în vânt sau în curent

Ce să aleg? Buchet sau flori într-un ghiveci?

Alegerea florilor depinde mult de relația pe care o ai cu persoana căreia îi oferi florile, dar și de ocazie. Dacă nu cunoști persoana, nu-i o idee foarte bună să-i oferi în dar o floare în ghiveci, pentru ca aceasta vine la pachet cu o serie de responsabilități în îngrijirea ei. Cu un buchet sau un aranjament vesel, nu vei da niciodată greș.

Care sunt florile de sezon? Ce să alegem când dăruim vara?

Din fericire există o multitudine de flori care se găsesc tot timpul anului, dar cele mai frumoase sunt cele aflate în sezonul lor natural de dezvoltare.

Vara găsim o mare varietate de flori în culori puternice și forme diverse: hortensie, eustoma, gura leului, floarea soarelui, gladiole, tuberoze. Chiar și florile de câmp au un farmec aparte, „râzând” delicat din vaza ta.

Dacă nu te-am convins încă să mergi la Florăria Mara din Eliana Mall Brașov, sper să te convingă acest clip de prezentare:

Video: Marian Stan Events

Florăria Mara – Eliana Mall Brașov

Pentru localizare, program și contact:

Eliana mall – site oficial

Eliana mall – pagina de Facebook