
M-am gândit ca următorul articol să nu aibă legătură cu „părinteala”. Deși în perioada aceasta parcă numai despre asta îmi vine să vorbesc. Este clar că trebuie să intru mai mult în contact cu persoane care nu au copii încă :).
Am făcut o listă cu câteva aplicații pe care eu le folosesc și mi se par utile. Poate unele se achiziționează contra cost dar toate au funcționalități limitate disponibile și gratuit.
Pago
Pago este o aplicație cu ajutorul căreia poți achita toate facturile lunare. Îmi place că este foarte ușor de folosit, curată și minimalistă. Se poate adăuga un card apoi cu el se vor face toate plățile fără a fi nevoie să introduci datele de fiecare dată. Plățile sunt securizate cu un pin sau cu amprenta telefonului.
Se mai pot face și reîncărcări prepay, se pot plăti taxe și impozite ba chiar și donații către diferite ONG-uri. Trimite și notificări când se emit facturi noi sau când e data scadentă precum și notificări la plățile automate.
Ea are funcționalități limitate in varianta free cum ar fi plata a maxim 4 facturi pe lună.
Acum au și o promoție cu ajutorul căreia puteți uita de grija facturilor tot anul. Cool nu?
Beez
Beez este o aplicație cu fooaarte multe beneficii pentru utilizatorii săi. Cu ajutorul ei cumperi produse la prețuri reduse. Au și un sistem de loializare sau recompensare. Pentru a face totul mai clar, folosind această aplicație cumperi online din peste 500 de parteneri din Romania printre care și mari internaționali precum booking.com sau AliExpress. Banii cheltuiți din aplicație se întorc, apoi ei pot fi retrași sau economisiți până se adună o anumită sumă cu ajutorul căreia poți achiziționa produse la preț mai mult decât special.
Fitbit
Fitbit este un brand recunoscut pentru prototipurile create pentru a ne ajuta să avem o viață mai sănătoasă. Aplicația Fitbit se folosește împreună cu un astfel de dispozitiv.
Eu folosesc acum o brățară Fitbit Charge 2. Am avut și ceasul inteligent Fitbit Versa pe care nu îl recomand. E destul de scump iar erorile de fabricație m-au făcut să îi dau retur de trei ori renunțând la el în cele din urmă. Nu are legătură cu aplicația Fitbit ci mă refer doar la produsul în sine (display-ul mi s-a defectat de două ori chiar și după ce a fost schimbat ceasul – se pare că nu există rezolvare pentru a repara această eroare plus că mi se sincroniza foarte greu cu aplicația). În schimb îmi plăcea din punct de vedere aspect foarte mult. Nu am încercat Fitbit Versa 2, poate aceste probleme sunt rezolvate în următoarea variantă.
Revenind la aplicația Fitbit. Acum cu brățara sincronizarea merge foarte bine și este rapidă. Îmi place să îmi monitorizez somnul. Am targeturi setate precum: ora de culcare și numărul de ore de somn dorit. Este destul de precis. Trezirile din aplicație au corespuns cu trezirile lu’ Teodor :). Îmi numără pașii, îmi amintește să fiu activă între anumite ore, îmi recunoște tipul de efort depus chiar și înotul și spune și numărul de calorii consumat. Se poate monitoriza chiar și alimentația și ai și propriul antrenor personal. Și astea nu sunt toate funcționalitățile disponibile. Dar m-aș întinde mult prea mult cu descrierea dacă as zice tot.
Iar ca și noutate Google a anunțat că va achiziționa Fitbit în 2020 cu suma de 2,1 miliarde de dolari. Asta da veste! Sunt curioasă de ce va urma după acestă schimbare.
Let’s Meditate
Da știu că nu este pentru toată lumea acest subiect. Am început sa meditez nu de foarte mult timp și încă nu reușesc să mă detașez în totalitate. Am tot căutat aplicații care să mă ajute și să mă ghideze fiind novice și nepricepută. Voiam să fie în totalitate gratuită, nefiind dispusă să plătesc încă pentru o aplicație de așa natură deoarece încă nu sunt constantă în asta. Este pe lista obiectivelor din acest an :).
Let’s meditate este una din puținele aplicații de meditat gratuite. Tocmai datorită, nu voi zice din cauza asta fiindcă mie îmi place, interfața este una foarte simplă. Conține cam 30 de sesiuni ghidate de durată diferite și nu are reclame. Opțional se pot face donații pentru a susține dezvoltarea ei.
Duolingo
Duolingo este o aplicație gratuită cu ajutorul căreia poți învăța o limbă străină rapid și foarte ușor. Fiecare curs este făcut din module care sunt grupate în lecții. Aplicația dictează ordinea modulelor. Este ca un joc. Acestea sunt deblocate abia după ce fiecare lecție este parcursă și „absolvită”. Adică există niște testări la sfârșitul fiecărei lecții pe care trebuie să le treceți pentru a merge la următorul modul. De asemenea și când alegi limba pe care vrei să o înveți te „testează” :). Eu am folosit-o să exersez și să învăț germana împreună cu engleza. Dacă ești consecvent în a o utiliza zilnic se vad progrese. De asemenea îți și amintește „să îți faci lecțiile” 🙂
Evernote
Evernote este o aplicație în care îți poți stoca notițe în telefon sau pe computer (utilizatorul se sincronizează astfel încât notițele să poată fi vizibile și editabile atât în telefon cât și pe calculator). Datele fiind stocate în cloud adică pe un server, e fain că practic nu îți încarci memoria telefonului cu notițe și nici nu ai cum sa verși cafea pe ele :). De aici și prețul aferent cerut dar care îi impactează doar pe cei care chiar folosesc aplicația la capacitatea ei maximă. Pachetul basic care este gratuit este suficient pentru cineva care notează doar task-uri zilnice, obiective anuale sau evenimente în calendar. Oferă și diferite template-uri și taguri pentru a te ajuta să îți faci notițele cât mai clare și ușor de urmărit. E ca o agendă dar nu în format tipic, ci digital. Aplicația în sine e foarte complexă. Nu voi detalia mai mult deoarece ar trebui să fac un articol separat pentru a spune tot ce oferă. Suportă și scris de mână și adăugare de poze la note.
Și voi încheia cu două aplicații cu ajutorul cărora îți poți comanda mâncare.
Takeaway.com
Dacă ești acasă sau la muncă și este un moment al zilei în care poți comanda direct de la „sursă” și dacă „sursa” face și livrări atunci recomand această aplicație. În funcție de locație îți sugerează restaurantele și poți alege ce dorești să comanzi. Restaurantele sunt sortate după stilul mâncării (stil italian, chinezesc, tradițional etc).
Dar dacă este o oră târzie la care restaurantele nu mai fac livrări, sau efectiv dorești cumpărături dintr-un magazin atunci poți folosi:
Glovo
Glovo este o aplicație în care poți comanda orice la orice oră :). Aproximativ la orice oră, asta dacă există curier disponibil și dacă magazinele partenere sunt deschise. Practic există o persoană care merge și cumpară pentru tine. În funcție de fiecare oraș există magazine partenere. Aplicația este gratuită, trebuie să plătești cumpărăturile și transportul.
Am încercat sa aleg câteva aplicații mai diverse și mai din toate ariile pentru această primă listă.


