Sursă foto: BrandGSM.ro

Am ajuns în punctul în care cred că m-am „specializat” atât de mult în a-mi sparge telefoanele (să ne înțelegem! Neintenționat) încât chiar mă consider în măsură să scriu un articol despre importanța accesoriilor de calitate atunci când vine vorba de protejarea telefonului.

De meserie, sunt Android developer și prin urmare mi-au trecut prin mână muuulte telefoane. Acest lucru m-a făcut cumva să nu pun așa mult accent în a-mi achiziționa cel mai în vogă telefon, dar dacă te afli în categoria persoanelor care își doresc să aibă un gadget de ultimă generație, cu atât mai mult trebuie să îl protejezi pentru a te bucura de el mai mult timp.

Ultimul telefon mi l-am achiziționat acum o lună, iar în această dimineață a ajuns să zboare, la propriu, pe scări, de la etajul unu. Mi l-am lăsat pe marginea balustradei când am urcat pentru a merge în altă cameră, nu l-am mai luat, iar la scurt timp după, soțul meu, care de obicei nu se ține de balustradă când urcă, dar azi a fost excepție 🙂 i-a deranjat poziția și telefonul meu iubit a ajuns direct la partener, dar nu înainte să testeze și niște trepte.

Când l-am ridicat am constatat cu uimire că era intact, fără nici o zgârietură, fără să fie spart și eram chiar optimistă când am apăsat să văd dacă mai funcționează, dar din cauza șocului totuși ecranul meu nu se mai aprindea. Concluzia este că husa și folia mea de telefon chiar și-au făcut treaba și l-au protejat. Fără ele ar fi ajuns țăndări. L-am trimis în service și mi-au spus că a ieșit doar o mufă de la ecran, yeeiii!

Prin urmare, de ce este important să alegi o husă pentru telefon?

Râdeam cu o prietenă că avea ultimul Iphone apărut și ea a refuzat să îi pună o husă pentru că îi strica aspectul… asta da arogannțăăă :). Desigur, nu judec pe nimeni, fiecare utilizator are propriile nevoi. O persoană care lucrează în construcții va avea clar nevoie de o husă cu protecție specială, un pensionar de altceva, iar dacă ai un copil mic în casă sau pe mine prin preajmă 🙂 cu siguranță telefonul tău va avea nevoie de o husă de protecție.

Alege înțelept și achiziționează o husă pentru telefonul tău încă din prima zi pentru:

  • a-l păstra nou, pentru a-i păstra valoarea
  • pentru că există opțiuni multiple care să îl și protejeze, dar care să nu îi strice aspectul
    • pe piață există atât de multe modele încât poate fi dificil de ales. Recomand să vizitezi BrandGSM dacă ești în căutare de accesorii pentru telefoane și tablete, smartwatch-uri, brățări fitness, căști true wireless etc. BrandGSM.ro selectează, pentru portofoliul propriu, doar produse care corespund standardelor de calitate și fiabilitate și impune un control strict legat de calitatea produselor pe care le oferă clienților.
  • tu poate ești un super erou, dar sigur telefonul tău are nevoie de o protecție în plus pentru că oricine își poate scăpa telefonul din mână sau chiar mai rău de atât

Sper că te-am convins că este indicat să alegem să ne protejăm telefonul punându-i o husă și chiar și o folie de protecție, acum să aflăm de ce ar trebui ca aceste accesorii să fie și de calitate

  1. Compatibilitatea – cel mai important aspect

Husa trebuie să se fixeze perfect pe conturul carcasei telefonului pentru că și câțiva milimetri îi permit telefonului să „joace” și astfel îi este compromis scopul principal și anume: acela de a-l proteja. Alege o husă de brand în defavoarea uneia non-brand pentru că astfel te asiguri că ea se va potrivi perfect cu modelul tău de telefon.

2. Materialul din care este confecționată husa

Husele pot fi din: piele, silicon, policarbonat, poliuretan sau polipropilen (plastic), fibră de carbon sau chiar metalice. Fiecare material vine desigur și cu avantaje și cu dezavantaje, dar indiferent de alegerea pe care o faci, dezavantajele acestora pot fi diminuate prin calitatea materialelor folosite. 

3. Designul

„Telefonul este prea frumos, de ce să-l stric cu o husă?” Alegând o husă care nu este cea mai ieftină, confecționată de un brand de top, vei găsi o varietate atât de mare în modele încât mi-e greu să cred că nu există acea husă potrivită ca stil pentru tine, care să nu păstreze conturul telefonului și care să nu îi confere un aspect elegant prin profilul slim și finisajele de calitate.

Alegând un produs de calitate, husa nu doar că îți va proteja telefonul ci îți va oferi și o senzație plăcută la atingere și un design unic pentru telefonul tău.

La BrandGSM există huse ultraslim (dacă vrei ca telefonul să arate cât mai subțire), huse transparente (dacă preferi stilul minimalist), huse fashion gen Lagerfeld, Guess, Ted Baker, Just Must (dacă dorești să porți o semnătură de designer) și chiar huse cu imprimeuri amuzante dacă ești o persoană mai nonconformistă.

4. Garanția certificării

Produsele de calitate vin cu garanția că acestea au fost și testate. De exemplu husa aleasă de mine a fost testată obținând o certificare MIL STD 810G-516.6 ceea ce inseamna că a căzut de 26 ori de la înălțimea de 2 metri, fără ca telefonul să fie afectat. Eu am fost testul cu numărul 27 :).

5. Montare/ demontare ușoară de pe telefon

Eu am făcut greșeala să aleg și huse ieftine și am realizat că o altă diferență între cele ieftine și cele de calitate poate fi și aspectul legat de montaj. Îmi rupeam efectiv unghiile să reușesc să scot husa atunci când doream să îmi dezinfectez telefonul de exemplu. Îmi curăț zilnic telefonul de aceea atunci când am ales husa am urmărit să fie și ușor de montat/ demontat.

Concluzie

O husă sau o folie de calitate poate ajunge și la câteva sute de lei, dar îți va oferi maximum de protecție și nici nu îți va strica aspectul telefonului. Oricum ai privi, investiția aceasta va fi mai puțin costisitoare decât un ecran nou care să-l înlocuiască pe cel spart.

La final, te poți gândi la husa telefonului tău la fel cum te gândești la hainele tale preferate. Sunt sigură că ele nu doar că te protejează de intemperii, ci îți reprezintă și personalitatea. Alege accesoriile pentru telefonul tău ținând cont de nivelul de protecție de care ai nevoie în viața de zi cu zi, de materialul din care sunt fabricate și de stilul tău personal.

Articol scris pentru SuperBlog 2020.